G4Media.ro

Nicușor Dan anunţă că va fi achiziţionat un tomograf de arbori şi…

Nicușor Dan anunţă că va fi achiziţionat un tomograf de arbori şi vor fi angajaţi specialişti pentru evaluarea stării copacilor

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că sunt în derulare proceduri de achiziţie a unui tomograf de arbori şi vor fi angajaţi specialişti în Direcţia de Mediu pentru evaluarea stării copacilor din Bucureşti, relatează Agerpres.

„Procedura de achiziţie este în curs. (…) În opinia mea, nu avem specialişti în Direcţia de Mediu care să ne spună dacă un copac e bolnav sau nu şi dacă este un risc să cadă sau nu. Şi atunci am apelat la o achiziţie externă, care din păcate a durat mai mult decât ne-am aşteptat. Şi acelaşi lucru pentru achiziţia de tomograf. După cum ştiţi, noi avem tomografe la companiile municipale, numai că nu e legal să le transferăm la Municipalitate”, a spus primarul general în şedinţa CGMB.

El a precizat că opt sau nouă posturi de specialişti care să evalueze starea copacilor au fost scoase la concurs în Direcţia de Mediu şi a estimat că aceştia vor fi angajaţi în circa o lună.

În ceea ce priveşte Parcul Cişmigiu, edilul general a arătat că, dacă se va face o reamenajare, trebuie angajaţi specialişti care să facă un plan.

„Dacă e să facem o reamenajare, în momentul în care vom avea banii, va trebui să angajăm nişte specialişti foarte buni care să facă un plan, care să dea acestui parc-monument prestigiul pe care trebuie să îl aibă. În ceea ce priveşte paza, e ceva ce trebuie să decidem împreună, dacă o să mergem în continuare pe ALPAB, care cu angajaţii ei să îngrijească parcul sau dacă mergem pe externalizarea acestui serviciu. Pentru că, dacă mergem pe varianta în care angajaţii noştri ALPAB lucrează în parc, atunci nici nu o să avem nevoie de mare pază specializată, pentru că se presupune că oamenii ăia sunt în parc şi mătură alei, îngrijesc iarba, se asigură să repare eventualele stricăciuni la mobilier şi aşa mai departe. Dar e o decizie pe care trebuie să o luăm împreună”, a afirmat Nicuşor Dan, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. In sfârșit

  • Cred ca pot fi folositi si pentru oameni – sa vezi care sunt goi pe interior. Dar e neConstitutional, dupa CCR.
   Nu-i asa Bădulescule?
   Fara analiză psihologica nu ne facem bine…

  • „În sfârșit” ce, că aud asta de 3 ani din diverse guri!!!!

 2. Buna decizie.

 3. Tot din capitolul „vom”.. când treci bai nene la „am” ?
  A trecut anul și n am văzut o reabilitare de drum, un pod, o lucrare..nimic..
  Și tot la capitolul n am văzut, lumini de Crăciun, apa calda, d astea.

 4. Lasa ca au fost iepuri de Paste de parca zarbatorim 2000 de ani de la invierea iepurelui .
  Mai bine angaja specialisti care stiu ce fac sau ii aducea de la pensie. Ma gandesc ca stiu mai bine cei ce au lucrat in domeniul forestier.

 5. Dispari odata de pe scaunul de primar, imcapabil ciudat!

 6. Alți bani altă distracție.. Pui drujba pe ei dacă dau semne de boală și plantezi alții. Auzi! Tomograf… Ce urmează? Anticoncepționale pentru câini și veverițe?!

 7. 😂😂😂pe principiul : țara arde-n foc și …se piaptănă”😂😂😂