G4Media.ro

Nicuşor Dan anunţă că, în două luni, va exista un raport al…

Sursa foto: Facebook / ASPA București

Nicuşor Dan anunţă că, în două luni, va exista un raport al Corpului de Control cu privire la cazul femeii ucise de câini la Lacul Morii /  ”Nu trebuie pusă problema  câinilor fără stăpân, de fapt, este problema câinilor cu stăpân”

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat că, în două luni, va exista unraport al Corpului de Control care cercetează cazul femeii care a murit, după ce a fost atacată de câini la Lacul Morii, anunță News.ro. Edilul a atras atenţia că fenomenul proprietarilor de câni care îşi lasă animalele libere nu a intrat în atenţia Legislativului.

Nicuşor Dan a explicat, sâmbătă, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că problema este a câinilor cu stăpân, nu a celor fără stăpân şi a precizat că, în două luni, va avea raportul Corpului de Control care anchetează moartea femeii atacată de câini la Lacul Morii.

”O să avem un raport complet al Corpului de Control (…) Nu trebuie pusă problema  câinilor fără stăpân, de fapt, este problema câinilor cu stăpân. Asta este problema pe cei care îi vedem pe stradă, necontrolaţi, nu ştiu cum să-i numim. În opinia mea, asta e problema principală în zona aceea, Lacul Morii, există problema proprietarilor, fie că sunt din  gospodării, fie că sunt şantiere care au câini şi care nu sunt pe proprietate şi sunt lăsaţi să circule, să iasă pe domeniul public şi aici nu există o sancţiune. Adică tipul ăsta de fenomen nu a intrat în atenţia Legislativului. Există o sancţiune, în schimb, pentru proprietari, care nu-şi sterilizează şi nu îşi cipează câinii şi aici este o lipsă de coordonare între mai multe instituţii”, a declarat primarul general.

Potrivit acestuia, ASPA ”s-a dus la rădăcina problemei şi a încercat să sterilizeze cât a putut”, dar nu are posibilitatea să ia câini de pe proprietate.

Potrivit edilului, ASPA a prins aproximativ 2.000 de câini anual.

”În momentul în care un cetăţean sună la ASPA şi spune avem un  câine sau un grup de câini, ASPA se duce şi în general prinde. Ei au de ordinul a 15 oameni care sunt împărţiţi în echipe şi au maşini care se duc (…) Bineînţeles, e mult mai eficient să răspunzi la sesizări, să fii sesizat unde sunt câini. De exemplu în zona aia Lacu Morii, într-un an s-au dus de 60 de”, a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat dacă e mulţumit cum funcţionează ASPA, edilul a precizat că înainte de a se pronunţa aşteaptă răspunsul Corpului de Control.

”O să văd, o să văd răspunsul raportului de control (…) Ce nu funcţionează, nu funcţionează colaborarea între instituţii, pentru că este o instituţie care se duce şi se roagă de proprietari să-i sterilizeze. Şi pe de altă parte e o altă instituţie care este Poliţia locală şi este şi ANSVSA-ul şi este şi Poliţia Naţională, care pot să dea o amendă dacă omul refuză să-şi vaccineze animalul. Aceste instituţii n-au fost împreună niciodată. Asta este marea problemă şi mai este acea problemă că nu ai o sancţiune prea mare pentru situaţia în care câinii intră şi ies de pe proprietăţi, asta este evaluarea mea la momentul ăsta”, a mai afirmat primarul general.

Nicuşor Dan apreciază că ”sunt două probleme mari şi soluţiile la aceste două probleme mari sunt înăsprirea sancţiunilor pentru proprietari care lasă să iasă câinii de pe proprietatea lor şi echipe comune”.

”Asta vom face, echipe comune între cei care sterilizează şi cei care amendează”, a explicat Nicuşor Dan.

Edilul a precizat că problema câinilor vagabonzi nu este una dintre problemele sesizate la call-center.

”Noi avem un call center şi avem o statistică pe tot ce înseamnă probleme pe care oamenii le au. Nu este printre primele probleme pe care oamenii le sesizează (…) Problema există la periferie, acolo unde există ideea că poţi, dacă nu mai ai nevoie de nişte pui, le dai drumul în stradă”, a mai spus Nicuşor Dan.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mortul este de vină.
    5 luni de zile pentru un raport 😂 Romania este o glumă de țară.