G4Media.ro

Nicușor Dan anunță că au fost tăiaţi arborii uscaţi din mai multe…

sursa foto: Facebook/ Nicușor Dan

Nicușor Dan anunță că au fost tăiaţi arborii uscaţi din mai multe parcuri/ Lucrări de decolmatare pe Lacul Carol/ Anunțul vine după ce primarul Capitalei a fost criticat de edilii de sector pentru că nu aprobă miile de cereri de toaletare a arborilor

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost tăiaţi arborii uscaţi din parcurile Carol, Cişmigiu, Tineretului şi Mihai I, iar la Lacul Carol se efectuează lucrări pentru decolmatare. Anunțul vine după ce primarul Capitalei a fost criticat de edilii de sector pentru că nu aprobă miile de cereri de toaletare a arborilor. Detalii, aici. 

„În cadrul unei campanii de curăţare a parcurilor, am tăiat arborii uscaţi care reprezentau un pericol pentru trecători şi pregătim terenul pentru replantări prin îndepărtarea rădăcinilor şi resturilor vegetale. În Parcul Carol s-a curăţat spaţiul verde de rădăcini şi buturugi rămase de la peste 200 de copaci, iar zilele acestea solul este pregătit pentru viitoarele plantări. Şi în Grădina Cişmigiu au fost realizate defrişările necesare pentru a curăţa spaţiile verzi unde vor fi plantaţi alţi arbori. Au fost totodată îndepărtaţi şi arborii uscaţi din Parcul Tineretului şi Parcul Regele Mihai I (Herăstrău)”, a scris edilul general, pe Facebook.

Tot în această perioadă se efectuează lucrări pentru a curăţa braţul lacului din Parcul Carol I. „Este o zonă extrem de colmatată, care, în perioadele cu temperaturi ridicate, capătă un aspect neplăcut”, a menţionat Nicuşor Dan.

„Prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement (ALPAB) şi împreună cu specialişti în executarea acestor tipuri de lucrări, intervenim cu un utilaj amfibiu multifuncţional pe braţul adiacent insulei. Se îndepărtează astfel mâlul acumulat, asigurând accesul ambarcaţiunilor de agrement şi oferind apei un aspect mai curat. De asemenea, va fi curăţat şi canalul amenajat în zona Grotei care captează apele ce izvorăsc în amplasament şi care sunt dirijate, prin pompare, în lac”, a indicat primarul.

sursa: Agerpres.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

 1. Mafia psd si pnl este disperata ca nu mai poate fura, ca nu mai poate da aprobari ilegale pentru defrisarea spatiilor verzi, pentru construirea de blocuri pe spatiile verzi.
  Sub pretextul toaletarii, primarii unor sectoare distrug copacii, pentru a face loc unor constructii ilegale.
  Ce face primarul Sectorului 2, cand vede ca lucrarile la blocul de pe Strada Icoane nr 2 – 8, continua, in ciuda deciziei definitive a instantei ?
  „Pe 11 iulie, Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a organizat o conferință de presă în care a anunțat că – printr-o decizie definitivă – Curtea de Apel București a decis că dezvoltatorul spaniol nu mai are nicio autorizație valabilă. Edilul a explicat și cum s-a ajuns să se construiască într-o zonă protejată a Capitalei.”

  spotmedia.ro/stiri/social/continua-lucrarile-pe-santierul-de-pe-strada-icoanei-2-8-despre-care-nicusor-dan-spune-ca-nu-mai-are-autorizatii-valabile-ce-face-primaria-generala

  • Ne unim și scăpăm de mafia USR! Nu uităm cum l-a aparat pe interlopul Câine care construise în Orășelul copiilor! USR este un partid profund corupt apărat de procurorii Rezist!