G4Media.ro

Nicușor Dan anunță că au fost alocate 80 de milioane de euro…

sursa foto: Unsplash/ Julian Hochgesang

Nicușor Dan anunță că au fost alocate 80 de milioane de euro pentru subvenția bucureștenilor la termoficare

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că rectificarea bugetară aprobată, luni, în Consiliul General al Municipiului Bucureşti sunt rezolvate mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni. Edilul a precizat că a fost făcută o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, reabilitarea unor linii de tramvai, precum şi semaforizarea inteligentă şi au fost alocate 80 milioane lei pentru subvenţia la termoficare.

„Prin rectificarea de buget aprobată astăzi de Consiliului General al Municipiului Bucureşti rezolvăm mai multe chestiuni care ţin de realizarea unor investiţii importante, dar şi de acoperirea unor cheltuieli la servicii care s-au majorat în ultimele luni:

– Am făcut o reactualizare a preţurilor pentru a putea finaliza achiziţia a 100 de troleibuze, pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi pentru semaforizarea inteligentă

– Am inclus sumele necesare pentru achiziţia serviciilor de consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea obţinerii acordului de mediu pentru SIDU (strategia integrată de dezvoltare urbană), astfel încât Municipalitatea să poată accesa fonduri europene.

– Am alocat 80 de milioane de lei pentru subvenţia la termoficare. Sumele au fost necesare deoarece facturile la energia termică sunt mai mari decât previziunile de la începutul anului.

– S-au alocat 17 milioane de lei în plus pentru reparaţiile străzilor, trotuarelor şi realizarea marcajelor, dar şi pentru iluminat public.

– Am prevăzut fonduri pentru repararea softului Bibliotecii Metropolitane Bucureşti care permite accesarea colecţiilor de cărţi în format digital.

– Am alocat 170.000 de lei pentru achiziţionarea arhivei “Camil Petrescu”, pentru Muzeul Naţional al Literaturii Române. Este vorba de sute de scrisori primite de la Mihail Sadoveanu, Mircea Eliade, Liviu Rebreanu sau Mihail Sebastian, mii de pagini de manuscrise şi dactilograme corectate ale romanelor, pieselor de teatru şi operelor filosofice ale scriitorului, precum şi diverse obiecte personale”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

sursa: News.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. URA ! URA ! VICTORIE! Dragi bucureșteni puneți-vă pe căpoace căști de protecție, deoarece Nicușor Dan și ai lui revarsă peste voi CORNUCOPIA.

  • Sincer, ma intereseaza mai mult relatia dintre Nicusor si procurorii DNA decat ce face el pentru… bucuresteni.
   Exista comunicare in ambele sensuri sau nu?!
   Asta e reper-ul!

  • A 310, nino ,nino,nino…mai ușor cu etnobotanicele…

  • @PSD+PNL , sunt sunt maxim mulțumit , că tu faci parte din cei puțini , care sunteți deștepți în cap , să vă puneți niște ceruri de oțel, să nu vă crape căpoacele de atâta IQ ,neuroneală și sinapse .

  • A310, mar.s in PLM…

  • @ A310
   Da unui psiholog sa citeasca comentariile tale… vezi ce iti spune

 2. Mie nu-mi da Subventie la caldura . Trebuie sa dau Caloriferul la 3 virgula 25 , sa fie 25-30 de grade in Calorifer , iarna .

 3. A trebuit sa pun Microsoft Edge pe Calculator . Celalalt Browser Internet Explorer 11 al am pe Calculator , dar mi se Bloca Calculatorul din cand in cand .

 4. Ce vrăjeală, subvenția nu este pentru consumator ci ca sa acopere pierderile Termoenergetica/radet, tevile gaurite etc. Sa acopere salariile rubedeniilor de acolo.
  Din partea mea sa desființeze serviciul asta daca nu e rentabil.

  • Tu nu ai auzit ca primarul vrea sa cumpere ELCEN?
   Uneori am impresia ca faci ce ți se spune sa faci si nu ce e corect dpdv financiar.
   Se joaca aia cu milioanele cum se joaca artistii cu notele muzicale

 5. Până acum nu v-ați prins că ăsta vă prostește pe față? Proștilor.