G4Media.ro

Nicușor Dan a convocat luni CGMB pentru constituirea comisiilor de specialitate și…

Nicușor Dan a convocat luni CGMB pentru constituirea comisiilor de specialitate și alegerea președintelui de ședință până la 1 martie 2021

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a convocat şedinţa ordinară a Consiliului General al Municipiului Bucureşti pentru miercuri, 2 decembrie, începând cu ora 12,00.

Potrivit unui comunicat de presă remis duminică AGERPRES de municipalitate, pe ordinea de zi a şedinţei se află două proiecte de hotărâre cu privire la alegerea preşedintelui de şedinţă al CGMB pe perioada 2 decembrie 2020 – 1 martie 2021 şi la constituirea comisiilor de specialitate.

„Tot săptămâna viitoare, primarul Capitalei va convoca o nouă şedinţă CGMB, a cărei ordine de zi va fi anunţată în timp util”, se mai arată în comunicat.

Nicuşor Dan a anunţat în urmă cu trei zile că prima şedinţă a Consiliului General va avea loc pe 2 decembrie. El a explicat atunci că, potrivit prevederilor Codului administrativ, validarea mandatelor de consilier se realizează în două etape, iar în Bucureşti acest proces a durat două luni.

Potrivit lui Dan, ca urmare, nici viceprimarii nu au putut fi aleşi. „Este o prevedere din Codul administrativ, care este absolut logică şi care spune că nu se aleg viceprimarii până în momentul în care Consiliul local sau, în cazul nostru, Consiliul General nu este întrunit în totalitatea lui, pentru că altfel s-ar putea ca, din lipsa unor oameni care au renunţat la mandat şi până la validarea supleanţilor, majoritatea să fie alta decât cea pe care au dat-o cetăţenii; această majoritate provizorie să aleagă viceprimarii. (…) Deci am fi în situaţia în care o minoritate să aleagă viceprimarii, ceea ce nu e în spiritul legii”, a precizat primarul general.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Primiți cu Plicușorul? Ho, ho, ho.

  2. Păi parcă nu se putea? Au fost validați toți consilierii?

  3. Cand am vazut titlul am crezut ca pune pe ordinea de zi achizitia de detectoare pt avariile de termie sau pt managementul traficului. Sau proiecte pt metrou de centura, park&ride
    #Nimic pt oameni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.