G4Media.ro

Nicuşor Dan: 80 de poliţişti locali ies din birouri, pentru a lucra…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicuşor Dan: 80 de poliţişti locali ies din birouri, pentru a lucra pe teren, conform noii organigrame / ”Poliţia Locală avea multe probleme”

Primarul Nicuşor Dan anunţă că în următoarea şedinţă a Consiliului General al Capitalei va fi dezbătută modificarea organigramei pentru Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, conform căreia 80 de poliţişti locali vor ieşi din birouri pentru a face muncă de teren, relatează Agerpres.

„O să vedeţi proiectul de organigramă pe care l-a făcut (directorul instituţiei – n.r.), în care sunt vreo 80 de poliţişti locali care ies din birouri şi se duc pe străzi. În următoarea şedinţă o să vedeţi modificarea programului de la 12 la 8 ore. Poliţia Locală avea multe probleme şi apreciez activitatea noului director, de o lună jumătate, de când a fost instalat”, a precizat edilul general, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

La începutul lunii octombrie, Nicuşor Dan anunţa că Eduard-Valentin Stroe este noul director general al Poliţiei Locale Bucureşti, dar şi că îşi doreşte o modificare a organigramei, astfel încât numărul poliţiştilor care se ocupă de ordine publică să crească de la 130 la 200.

„Până în momentul acesta, Poliţia Locală, în zona sa de ordine publică, nu a funcţionat. După această schimbare la vârful poliţiei locale o să propun Consiliului General o modificare de organigramă, în care să sporim numărul de poliţişti locali care sunt în secţiunea de ordine publică”, a declarat Nicuşor Dan.

Edilul menţiona că există peste 350 de poliţişti locali, dintre care aproximativ 130 se ocupă de ordine publică. Totodată, Nicuşor Dan se declara nemulţumit de faptul că poliţiştii locali nu sunt prezenţi în stradă şi nu asigură activitatea de control.

„O să îi vedeţi pe stradă şi o să aibă fiecare zona lui. Asta înseamnă Poliţie Locală – fiecare să fie responsabil de o zonă, să semnaleze tot ce se întâmplă acolo. (…) În momentul de faţă, dacă vă duceţi în Gara de Nord şi veţi vedea taximetria nelegală, asta ne spune că nu funcţionează activitatea de control”, a precizat el.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...