G4Media.ro

Nicolae Robu cere DNA să îl ancheteze pe primarul municipiului Timişoara, Dominic…

sursa foto: Facebook

Nicolae Robu cere DNA să îl ancheteze pe primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, după ce societatea de termoficare a fost amendată cu aproximativ 21 milioane lei

Fostul primar al municipiului Timişoara Nicolae Robu a solicitat public Direcţiei Naţionale Anticorupţie să îl ancheteze pe actualul edil, Dominic Fritz, pentru că a creat un prejudiciu de peste 20 milioane de lei, după ce societatea de termoficare Colterm a fost amendată de Administraţia Fondului pentru Mediu pentru că nu a cumpărat certificate CO2.

 • ”Blestem pentru oraşul nostru! 7 luni, doar, i-au trebuit acestui individ, pe nume Fritz Dominic Samuel, pentru a crea Timişoarei un prejudiciu de peste 20 milioane euro! Cer public DNA să se autosesizeze şi să cerceteze toate fărădelegile acestui personaj, sfidător la adresa noastră, ca timişoreni, a noastră ca popor şi a României ca stat”, a scris Nicolae Robu, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Nicolae Robu atrage atenţia că obligaţia de a achiziţiona certificatele CO2 rămâne, chiar dacă a fost dată această amendă.

 • ”Menţionez că obligaţia rămâne, cu un nou termen, iar dacă nici atunci nu va fi îndeplinită, vine o nouă amendă, iar după ea ridicarea dreptului de funcţionare! Aceşti oameni ajunşi în fruntea Timişoarei sunt de o incompetenţă nemaiîntâlnită în România”, a mai scris Nicolae Robu.

Fostul primar a explicat că, în timpul mandatului său, Consiliul Local a aprobat asumarea de către primărie a plăţii certificatelor în şase rate. Fostul edil al municipiului Timişoara este de părere că societatea de termoficare ar putea ajunge la faliment, iar acest lucru ar însemna ca 60.000 de familii, abonate la sistemul centralizat, să rămână fără căldură şi apă caldă.

 • ”Eu suspectez că suntem în faţa infracţiunii de bancrută frauduloasă, pentru că se vorbea de câteva luni în târg că unii creditori au pus ochii pe cele 50 ha de teren foarte valoros deţinute de Colterm! Consecinţa falimentului: rămânerea a 60.000 de familii fără căldură şi apă caldă! Apoi, presupunând că toate acestea vor reuşi să-şi monteze centrale de apartament, adăugându-le pe acestea la cele deja existente -mă refer strict la blocuri, nu la case!- se ajunge la depăşirea clară a pragului critic de poluare cu noxe în concentraţie mare extrem de periculoase, stimulatoare a unor boli grave, după cum arată studiile specialiştilor (insist: ale specialiştilor, nu ale mele, eu nu sunt specialist în acest domeniu)”, a mai scris Robu.

Acesta mai arată că au fost investite sume mari de bani la Colterm pentru retehnologizare, dar şi că a lăsat circa 150 milioane lei pentru o nouă etapă de retehnologizare, la finalul mandatului său.

”Mai trebuie avut în vedere că s-au investit sute de milioane la Colterm în retehnologizare -vreo 250 – 300 milioane lei fonduri europene!- şi am lăsat circa 150 milioane lei fonduri europene aprobate pentru o nouă etapă de retehnologizare! Pentru toate acestea, dl Fritz trebuie să răspundă, cum trebuie să răspundă şi pentru falsurile în acte publice şi uzul de fals conex lor, în baza cărora exercită funcţia de Primar!”, a scris Robu.

Administraţia Fondului pentru Mediu a amendat compania de termoficare din Timişoara, Colterm, cu suma de aproximativ 21 de milioane de euro pentru că nu a achiziţionat certificate de CO2.

„Amenda primită de Colterm este sancţiunea pentru 20 de ani de iresponsabilitate, incompetenţă şi clientelism politic”, a afirmat primarul Dominic Fritz.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

12 comentarii

 1. Uselistul de la Timișoara trebuie să facă plângere penală la DNA, nu sa scrie pe Facebook că se așteaptă că DNA să se autosesizeze pentru a verifica TOATE „fărădelegile”. Ce idiot

  Fac și eu postare pe Facebook sa se sesizeze DNA să verifice tot ce a făcut PNL și PSD. O să facă?

 2. Ce uită să spună tovarășul Robu de la Bogsig este că actuala administrație a achitat, în anul 2021, certificatele aferente anului 2019! Când dânsul era primar dar nu s-a sinchisit de subiect. La fel cum uită că în bugetul pentru anul 2020 mister Robu&Co nu au prevăzut bani pentru aceste certificate, nici pentru 2019, nici pentru 2020. Așa că…mai ușor cu mobila pe scări. Și dacă tot vorbește de terenuri..să explice cum a cedat un teren al Colterm-ului unui sponsor de partid…poate numele Dinulescu îi spune ceva. Bergenbier!

 3. Ce jigodie este domnul Robu!

 4. Ma doare capul cand aud ce prostii mai zice omul asta 🙂

 5. Ati votat un somer, spalati-va pe cap cu el. Ne lasa pe toti someri.

  • Amicii mei din TM imi spun ca fac trei cruci cand scoate Robu ceva pe gura. Vezi ca da asta cu blesteme ca si Firea. O apa si un pamant. Curat murdar

 6. Amicii mei din Timisoara imi spun ca lumea este foarte nemultumita de neispravitul asta pe care l-au ales. Spun ca este o mizerie crunta si sunt noroaie peste tot. Se vede si de la mine, de peste ocean, ca omul habar nu are administratie. Ati ales un prostalau, suportati consecintele! De DNA nu ar fi, ca prostia lui DeNimic nu e penala.

 7. PNL care in Timiș e de fapt tot PSD face ca șarpele călcat pe cap! Robu ar trebui sa tacă, oricum e caz clinic, bun de internat la Gătaia.

 8. Eu zic ca asta-i tupeu adevarat, sa ceri demisia unuia pentru porcariile si nefacutele tale.

 9. Hoțul strigă tare „Hoții!”. Prost cine-l crede.