G4Media.ro

Nicolae Ciucă: PNL nu poate să se dea la o parte și…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă: PNL nu poate să se dea la o parte și să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale / Nu s-a discutat varianta Geoană în interiorul coaliției

Liderul liberalilor, Nicolae Ciucă, a declarat luni seara, la Digi 24, că “PNL nu poate să se dea la o parte și să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale” din toamna acestui an. Chestionat despre eventualitatea unei candidaturi a lui Mircea Geoană ca independent susținut de PNL și PSD, Ciucă a subliniat că această variantă nu s-a discutat în interiorul coaliției.

“PNL sărbătorește în mai 149 de ani de existență. PNL nu poate să se dea la o parter și să nu aibă un candidat la alegerile prezidențiale (…) Este o chestiune pe care am clarificat-o spunând că PNL a avut de-a lungul istoriei curajul să-și asume” responsabilitățile în toate momentele importante ale istoriei României.

“Nu văd de ce acum – cine știe ce ar putea să apară – care să schimbe fundamental această opțiune și această atitudine a noastră”, a adăugat el.

Întrebat despre varianta unei candidaturi a lui Geoană susținut de PNL și PSD, șeful liberalilor a subliniat că nu a existat nicio discuție în acest sens în interiorul coaliției: “Nu am avut în discuție și nici nu o să avem în discuție un astfel de subiect”.

“Nu trebuie să încurajăm traseismul”

Nicolae Ciucă s-a declarat “supărat” de ordonanța care permite trecerea de la un partid la altul și a spus că “nu trebuie să încurajăm traseismul”.

”Şi eu sunt supărat pentru că nu trebuie să încurajăm traseismul, aici este o chestiune, sper să mă audă cât mai mulţi primari. Sunteţi oameni în funcţii publice care reprezentaţi baza partidelor politice (..) Este absolut incorect ca, în funcţie de oportunitate, şi nu sunt mulţi, în 2014, a fost acea Ordonanţă prin care 500 au schimbat barca, nu s-a întâmplat să câştige. Este o chestiune de respect pentru cetăţeni şi de moralitate a partidelor mainstream”, a arătat preşedintele PNL.

Întrebat de ce s-a introdus derogarea în Ordonanţă, pentru primari, Ciucă a arătat că s-a încercat să se evite o problemă, şi anume că aproximativ 200 de primari riscă să îşi piardă mandatele iar localităţile să rămână fără primar şi consiliul loca până la alegerea unui nou primar.

”Noi am încercat să găsim soluţiile pentru a evita aceasstă oportunitate ca primarii să treacă de la un partid la altul: Problema care apare este următoarea, sunt primari, în număr de vreo 200, care ar putea să îşi piardă mandatele trecând de la un partid la altul, acele localităţi nu vor avea primar şi consiliu local până la intrarea în mandat a noilor aleşi. Căutăm soluţii pentru a vedea care e varianta cea mai bună, fie varianta ca 200 de primării să rămână fără primării, fie găsim altă formulă juridică. Cu certitudine, PNL nu încurajează traiseimul politic”, a ţinut să precizeze Nicolae Ciucă, citat de news.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. As indrazni sa-i sugerez dlui doctor Ciuca niste nume pt prezidentiale, tinand cont ca la Primarie s-a gandit la un fost fotbalist.
    Deci, va supun atentiei: Florin Salam, Gheboasa, Tociu/Palade, Celentano, Mama Omida, si altii…
    Am convingerea ca in studiile de piata savante pe care le comandati, aceste nume ar obtine mai multe voturi decat liderii actualI ai PNL…

  2. Cum adică, coaliția PSD-PNL nu îl va susține pe domnul Ciolacu?