G4Media.ro

Nicolae Ciucă, la școala de vara a femeilor liberale: PNL este obligatoriu…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă, la școala de vara a femeilor liberale: PNL este obligatoriu să-și asume semnul de egalitate între bărbați și femei / Vă rog ca într-o perioadă scurtă să veniți cu o strategie de promovare a lidershipului feminin

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, vineri, la școala de vară a Organizaţiei Femeilor Liberale, că PNL trebuie să-și asume ” semnul de egalitate între bărbați și femei” și le-a cerut femeilor liberale să ca într-o perioadă scurtă de timp să prezinte o strategie, de promovare a lidershipului feminin. Ciucă a mai spus că în actualul guvern, din cele 9 ministere deținute de liberali, aproape jumătate sunt femei. De precizat că la formarea guvernului Ciucă, PNL nu a avut nici o femeie în funcțiile de ministru.
Redăm cele mai relevante declarații:
  • PNL prin ideologia sa trebuie, este obligatoriu să-și asume semnul de egalitate între bărbați și femei. Este ușor de spus. Dar să știți că este și ușor de făcut. Când s-a constituit actualul guvern m-am angajat în fața dvs a tuturor ș public că 30% din membri guvernului vor fi doamne sau domnișoare. N-au fost 30% ci mai mult, dar mai trebuia încă un membru al guvernului să fim jumătate. Cum nu avem decât nouă miniștri e mai greu să realizăm paritate aici. Eu cred foarte mult în valoarea, demonstrată prin tot ceea ce faceți, în familie, în societate, și sunt convins că și la locul de muncă, sunt demostrate de rezultatele de domanele și domnișoarele atunci când au ocupat funcții.
  • Nu este o chestiune de ideologie ci subiect de asumare pentru acrește numărul femeilor în toate funcțiile de decizie, de conducere, lidership feminin liberal. Lidership pentru mine înseamnă domeniul afacerilor, ștințiific, educației, domeniul sportului, înseamnă toate domeniile. Vă îndemn că continuați să aveți curaj, să aveți puterea să convingeți prin tot ceea ce faceți. Sigur voi sprijini întotdeauna egalitatea de gen, plusul de valoare pe care dvs îl aduceți în partid și oriunde vă desfășurați activitatea.
  • Vă rog ca într-o perioadă scută de timp să veniți cu o viziune, transpusă într-o strategie, de promovare a lidershipului feminin. Dacă o aveți este foarte bine. Dar vreau să vă rog ceva, noi când vorbim de viziune, strategii ne jucăm cu acești termeni. O strategie mai are ceva, instrumentele de punere în practică și dovada că se îndeplinesc obiectivele. Pentru îndeplinirea lor, avem cea mai importantă resursă, pe dvs.
  • Este vorba de anul 2024, de alegerile care urmează să pună la încercare tot ceea ce am făcut sau nu făcut în asumările noastre politice. Partidul a fost în opoziție, partidul se află la guvernare de la finele anului 2019 într-o perioadă de timp foarte dificilă care într-adevăr a erodat și continuă să erodeze. În tot ce avem de făcut este important să mergem și să fim convingători, să le spunem oamenilor ce am făcut și ce nu am făcut. Oamenii vor aprecia de la noi onestitatea, sinceritatea, puterea de a recunoaște și lucrurile bune, și mai puțin bune. Trebuie să mergem înapoi, la familii, la prieteni și să le spunem ce vrem să facem.
  • Dacă ne convingem pe noi înșine că putem să ne mobilizăm și să facem cu adevărat modernizarea societății românești. Avem nevoie de o transformare structurală, de o transformare profundă a societății. Nu funcționează pe segemente, dinamica dezvoltărilor e atat de mare încât dinamica trebuie să fie cât mai complexă.

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Asteptam imagini de la petrecerile de pomina ale PNL-ului ca doar pentru petreceri gratis sau dus acolo nu pentru …scoala de vara.