G4Media.ro

Nicolae Ciucă, întrebat dacă ar putea rămâne premier după rotativă: „Avem un…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Nicolae Ciucă, întrebat dacă ar putea rămâne premier după rotativă: „Avem un protocol agreat la nivelul coaliției. În ceea ce am întreprins până acum cred că s-a observat că ne-am păstrat angajamentele” / „Nu trebuie să umblăm cu alte mesaje care din punctul meu de vedere nu își au rostul”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, referitor la rotativa guvernamentală care ar urma să aibă loc în luna mai că ”s-a observat” că PNL și-a respectat angajamentele și că partidul a avut ”o abordare extrem de corectă și echilibrată”.

„Avem un protocol agreat la nivelul coaliției. În ceea ce am întreprins până acum cred că s-a observat că ne-am păstrat angajamentele. Am avut o abordare extrem de corectă și echilibrată. Atât pentru mine, pentru PNL și pentru români a fost importantă stabilitatea politică, care ne-a asigurat predictibilitate economică. Ăsta e adevărul și nu trebuie să umblăm cu alte mesaje care din punctul meu de vedere nu își au rostul”, a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat fiind despre declarația lui Klaus Iohannis, care a transmis că va lua cea mai bună decizie pentru România (referitor la viitorul premier după rotativă, n.red.), Nicolae Ciucă a declarat că nu vrea să speculeze pe marginea niciunei declarații despre rotativă.

Declarațiile lui Nicolae Ciucă au loc în contextul în care în ieșirea publică de joi președintele Iohannis nu a făcut nicio referire la protocolul semnat între PSD și PNL, care prevede că după rotativa prevazută pentru luna mai viitorul premier va fi de la PSD. Iohannis a transmis doar că ”va lua decizia care mi se va părea cea mai bună pentru România”.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a avut numeroase ieșiri de la începutul anului în care a dat asigurări că președintele Klaus Iohannis îl va numi premier la rotativa guvernamentală prevăzută să aibă loc în luna mai. Totuși, în presă au apărut speculațiile că președintele ar putea să nu-l numească pe liderul PSD pentru funcția de premier ci pe alt lider din PSD sau chiar să-l mențină pe Nicolae Ciucă la șefia Guvernului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

 1. ”Avem un protocol agreat la nivelul coaliției. În ceea ce am întreprins până acum cred că s-a observat că ne-am păstrat angajamentele. Am avut o abordare extrem de corectă și echilibrată. Atât pentru mine, pentru PNL și pentru români a fost importantă stabilitatea politică, care ne-a asigurat predictibilitate economică. Ăsta e adevărul și nu trebuie să umblăm cu alte mesaje care din punctul meu de vedere nu își au rostul”.

  Protocol agreat = Vom deveni irelevanți politic dacă mai ieșim vreodată de la guvernare
  Ne-am păstrat angajamentele = nu ne dăm jos indiferent de câte acuzații de impostură și corupție ies la iveală
  Abordare corectă și echilibrată = Șmecherii fură, fraierii ciocu’ mic pumnu’n gură
  Stabililtatea politică = Stabilitatea hoției
  Pentru români = pentru mafie, pilele și rudele lor
  Predictibilitate economică = Creșteri peste tot, adică la aparatul bugetar și taxe pentru restul

 2. Nu mai există nicăieri în lumea civilizata o „rotativă”, așa ceva este esența unei alianțe a spoliatorilor care nu vor să lase vaca de muls din mână.
  PENELE și PESEDE, o mare mizerie!