G4Media.ro

Nicolae Ciucă îl felicită pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru…

sursa foto: Facebook/ Igor Grosu

Nicolae Ciucă îl felicită pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, l-a felicitat duminică pe preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru alegerea sa ca lider al Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), relatează Agerpres.

Prim-ministrul României i-a adresat felicitări şi premierului Republicii Moldova, Natalia Gavriliţă, pentru alegerea în funcţia de prim-vicepreşedinte al PAS.

„Felicitări @Igor_Grosu_md şi @natgavrilita. Suntem pregătiţi să mergem PAS cu PAS alături de voi pe calea europeană a democraţiei, stabilităţii şi prosperităţii”, a scris Ciucă, pe Twitter.

Prim-ministrul Natalia Gavriliţă a scris duminică, pe Facebook, că noua conducere a partidului, aleasă pentru următorii patru ani la un congres desfăşurat duminică, are ca obiectiv obţinerea statutului de stat candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

„Suntem echipa care va face următorul pas şi va obţine statutul de candidat pentru Republica Moldova. Integrarea europeană este modelul de dezvoltare care răspunde, în primul rând, aşteptărilor oamenilor. Oameni care-şi doresc justiţie dreaptă, o economie competitivă şi inovativă, un mediu înconjurător sănătos, o infrastructură modernă, servicii publice calitative. Această cale trebuie să fie ireversibilă. Părinţii noştri au clădit Moldova independentă, iar acum noi trebuie să construim Moldova europeană”, se arată în postarea Nataliei Gavriliţă.

Igor Grosu a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al PAS. El a ocupat din decembrie 2020 funcţia de preşedinte interimar al PAS, după ce Maia Sandu, fondatoarea partidului, a fost aleasă preşedinte al Republicii Moldova şi a trebuit să renunţe la conducerea formaţiuni. PAS a câştigat alegerile din 11 iulie 2021 şi deţine majoritatea în Parlamentul de la Chişinău.

sursa foto: Facebook/ Igor Grosu

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Sa fie intr-un ceas bun si sa dea Domnul sa scape de amenintarea „sovietica”,care le-a influentat si vorbirea corecta a limbii romane.
    Nu servicii publice calitative,ci servicii publice de calitate.In tara am vazut ca se foloseste des cuvantul acesta,care mai de graba se refera la criteriul calitatii si nu la gradele acesteia.E firesc ca romanii din Republica Moldova sa se lase influentati de limba vorbita in tara,fiindca noi nu am fost obligati s-o uitam,de aceea avem obligatia sa o folosim corect.Sigur cu totii gresim,important este ca acum sa avem curajul sa rostim adevarul.Numai asa ne putem salva.In curand cu tristete vom fi nevoiti sa constatam ca romanii traiesc in trei entitati distincte:Romania,Diaspora si R.Moldova. Cred ca suntem cel mai raspandit popor din Europa.Cine ne-a adus in aceasta situatie? Moscova….. .

  2. Cred ca „tara” asta de peste prut are o grava problema de identitate, doar uitati-va cum „moldovenii de acolo le dau copiilor lor numele, Igor, Oleg , Svetlana, Ludmila, primarelul Ceban marele calator prin Romania dupa bani dar nici unul din ei nu-si pun numele romanesti, Ciobanu, Luminita , Svetlana cred ca e Simona, etc. Tara asta trebuie izolata si pedepsita ca ne fura istoria noastra, fac propaganda ruseasca cu Stefan cel mare, e grav si trist ce se intampla acolo, sper sa nu ajungem cum a patit Grecia cu Macedonia tara slava caee se pretinde tara lui Alexandru cel mare. :))