G4Media.ro

Nicolae Ciucă: Guvernul va aproba rectificarea bugetară / Premierul le cere miniștrilor…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Nicolae Ciucă: Guvernul va aproba rectificarea bugetară / Premierul le cere miniștrilor să asigure continuitatea activității și pe 29 noiembrie, chiar dacă luni este zi liberă

Guvernul va aproba, în şedinţa de vineri, rectificarea bugetară, a anunţat prim-ministrul Nicolae Ciucă şi i-a cerut ministrului de Finanţe să asigure continuitatea în activitate în vederea implementării rectificării, având în vedere acordarea unei zile libere pe 29 noiembrie.

„Avem trei puncte importante pe ordinea de zi. Primul este proiectul de ordonanţă de urgenţă cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2021 şi la instituirea cadrului legal pentru acordarea unui împrumut subordonat de către statul român, prin Ministerul Finanţelor, în calitate de acţionar, către CEC Bank SA. Cel de-al doilea – proiect de ordonanţă de urgenţă pentru rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021”, a declarat Nicolae Ciucă la începutul şedinţei.

El a menţionat că Guvernul va aproba şi un proiect de hotărâre prin care 29 noiembrie 2021 este zi liberă.

„Pe data de 29 va fi zi liberă, în cuprinsul hotărârii sunt cuprinse o serie de prevederi care vizează întreprinderile şi unităţile de producţie cu foc continuu şi acolo se respectă prevederile prevăzute la nivelul fiecărui minister, fiecărei structuri în parte pentru asigurarea continuităţii lucrului, dar, ţinând cont de faptul că urmează să aibă loc această rectificare de buget, consider că este necesar ca ministrul Finanţelor şi ceilalţi miniştri care consideră că vor avea implicaţii referitoare la modul în care modificările la buget impactează la nivelul fiecărui minister în parte să-şi asigure continuitatea de lucru, astfel încât să nu întârziem de niciun fel modul în care se asigură partea aceasta de continuitate în procesul de asigurare a fondurilor pentru structurile beneficiare”, a precizat premierul Ciucă.

Totodată, el a atras atenţia miniştrilor asupra modului în care se vor implica în pregătirile aferente ceremoniilor oficiale organizate cu ocazia Zilei Naţionale a României.

„Cel de-al doilea subiect este legat de modul în care fiecare dintre dumneavoastră veţi pregăti şi veţi fi implicaţi în activităţile pregătitoare şi cele care urmează a se desfăşura în ziua de 1 Decembrie, de Ziua Naţională, atât la nivel Capitalei, cât şi la nivelul fiecărui judeţ în parte, la nivelul fiecărei Prefecturi în parte”, a declarat Ciucă.

Executivul va aproba şi un proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la HG nr. 1183/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Prin aprobarea proiectului de hotărâre, Guvernul urmează să valideze propunerile adoptate prin Hotărârea CNSU nr.105/2021 privind condiţiile de participare la ceremoniile oficiale dedicate Zilei Naţionale a României şi pe cele referitoare la organizarea şi accesul la competiţii sportive, spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber, precum şi la cursuri, workshopuri, conferinţe.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

 1. Ce seninl e omu’: vineri anunță că luni e liber.
  Și parintii care lucreaza la privat ce fac daca seful lor le cere sa-si anunte cererile de concediu cu o saptamana inainte?

  • Despre ziua de 29 noiembrie libera se vorbeste de peste o saptamana. asa ca nu o mai da de gard. Se stia ca va fi libera, doar ca azi se va face oficializarea…. NU poti spune ca nu s-a stiut….

  • Urmeaza sa-mi confirmi ca se stia ca Ordonanta 13 a lui grindeanu va fi data-napoi. Si uite-l si pe Grindeanu inapoi.
   Nu are sens.
   De ce nu a aprobat-o Cîțu de sapt. trecuta?

 2. Domnule premier, veți merge cu hotărârile de guvern mai întâi la Cîțu să le ” avizeze „? Că se aude că rectificarea bugetară întâi a trecut pe la el și apoi a fost avizată ! Chiar nu înțelege nimeni că ăsta este pericol public ?