G4Media.ro

Nicolae Ciucă anunță că 11 construcţii hidrotehnice sunt în analiză pentru a…

Nicolae Ciucă anunță că 11 construcţii hidrotehnice sunt în analiză pentru a intra la finanțare în PNRR

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că la Guvern sunt în analiză 11 construcţii hidrotehnice pentru a putea intra în planul de finanţare prin PNRR.

„Nu este vorba doar de aceste construcţii hidrotehnice de pe râul Jiu, în acelaşi cadru se înscriu şi barajul şi hidrocentrala de la Răstoliţa. În total, în pachetul analizat la nivelul Guvernului, sunt 11 astfel de lucrări. Ca atare, în programul REPower EU, am discutat cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, dl Boloş, astfel încât să avem deja angajate discuţiile tehnice pentru ca toate aceste 11 obiective să poată să intre în planul de finanţare prin PNRR şi să le putem pune în funcţiune cât mai repede. Discutăm despre obiective care sunt la un nivel de realizare de 90%, 95% şi atunci, în acest moment de criză energetică, trebuie să rezolvăm această problemă”, a afirmat şeful Guvernului.

Întrebat de ce aceste obiective nu pot fi puse în funcţiune, el a explicat că lucrările au fost oprite prin sentinţă judecătorească.

Publicitate electorală

„Problemele sunt legate de oprirea lucrărilor prin sentinţă judecătorească. Ele sunt cuprinse în cadrul siturilor Natura 2000, ca atare, în momentul în care s-a ajuns în instanţă, instanţa a decis ca lucrările să fie oprite”, a spus Ciucă.

Şeful Guvernului s-a deplasat în judeţul Dolj, unde a vizitat fabricile QFort, Popeci Utilaj Greu şi Softronic.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. PNL spală construcțiile ilegale ale PSD, făcute înnarii protejate. Opriți țara, vreau să mă dau jos.

  2. Dacă primiți avizul ONG urilor poate că faceți ceva, dacă nu import fraților! Șopârla zburătoare și alte trăsnăi primează în fața economicului, de ce să producă România energie când poate sta cu investițiile blocate și să facă importuri și creditări pentru generațiile următoare. Exemplu MHC de pe Jiu finalizată 90%.

  3. Ce conteaza ca sunt in arii protejate, sa turnam betoane, mai ales pe Rastolita, unde sunt si niste debite ”impresionante”. Ce atata natura cand tara vrea ”energie”, desi poti pune panouri fotovoltaice mai eficiente decat pocnitorile alea de centrale hidro, ce distrug ireversibil mediul. Nu ne vindem tara.

  4. Guvernul Romaniei, format din reziduurile societatii, nu se lasa pana nu ne distruge toate raurile si toate ariile protejate, pana nu extermina natura ca sa mai fure ei niste euroi publici.

  5. „Premierul Nicolae Ciucă a declarat, joi, că la Guvern sunt în analiză 11 construcţii hidrotehnice pentru a putea intra în planul de finanţare prin PNRR”
    Deci ei când au elaborat PNRR nu au avut niciun gând cu aceste construcții. Cine se încumetă să citească măcar primul capitol din plan o să vadă că nu există propuneri concrete, punctuale in care să se bage banii. Nu înțeleg cum a putut fi aprobat un astfel de document, când nu are lucruri reale în el, doar generalități, vorbărie.

  6. Prim ministrul militeaza, in cunostinta de cauza, pentru incalcarea deciziilor judecatoresti, si mai au unii tupeul sa ceara ridicarea MCV si intrare in Schengen.