G4Media.ro

Niciun spital din judeţul Vaslui nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Niciun spital din judeţul Vaslui nu are autorizaţie de securitate la incendiu

Niciun spital din judeţul Vaslui nu are, la această dată, autorizaţie de securitate la incendiu, a informat, luni, conducerea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, transmite Agerpres.

Potrivit inspectorului-şef Niculae Tătaru, la spitalele din Vaslui şi Huşi s-au efectuat anumite lucrări care nu au respectat cerinţele impuse de ISU, iar unităţile nu au autorizaţie, la Bârlad, unde spitalul a fost desemnat unitate suport COVID-19, au fost făcute lucrări la două corpuri, existând documentaţiile avizate, care urmează să vină spre autorizare, iar la Murgeni spitalul nu face obiectul autorizării deoarece clădirea este veche şi nu a suferit modernizări în ultima perioadă.

„Noi am făcut un control în perioada februarie-martie, în urma căruia au rămas cele două spitale cu lucrări de investiţii majore, e vorba de Spitalul Judeţean Vaslui şi Spitalul Municipal Huşi, care nu au autorizaţie de securitate la incendiu prin modificările pe care le-au avut în baza unei documentaţii care a fost avizată. Ele au avut aviz şi s-au executat lucrări, dar, în schimb, nu s-au respectat condiţiile din aviz şi acele obiective nu au autorizaţie de securitate la incendiu. La Bârlad este vorba despre mai multe corpuri de clădire, unitatea fiind modulară. Dintre acestea, la două corpuri se fac modernizări. Ele au documentaţii avizate, sunt în lucru aceste activităţi şi trebuie să vină spre autorizare”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, Niculae Tătaru.

Reprezentanţii ISU Vaslui efectuează în această perioadă controale la spitalele din judeţ, în urma unei decizii luate la nivel naţional.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Lux A I-a. 😐

 2. Județul lui Tătaru,

 3. Noroc ca au scolile din judetul Vaslui autorizatie PSI, ca altfel era chiar dezastru!! 😆 🚒

  • Noroc ca n-a intrat in vigoare legea Andronesu-Dancila de eliminare a obligativitatii avizului de securitate la incendii pentru obiectivele scolare. Carnagiile din Colectiv, Beirut, Giulesti, Piatra Neamt, etc, se mutau si in clasele scolare.

  • Chiar si in conditiile pe care le pui, MAREA MAJORITATE a scililor si gradinitelor NU au autorizatie PSI.

   Dar merge bandaaaaa … ba chiar avem si olimpici international, domnule. Deci e ce trebuie! 👍

 4. Deoarece pompierii domnului Iamandi spun ca pot functiona fara aviz, si au dreptate dupa cum se vede. Dupa incendiul din Colectiv, Guvernul a emis o ordonanta de obligativitate dar pompierii nici azi n-o recunosc. Doar daca vrea beneficiarul sa mai cheltuie bani in plus, si nu putini, insista sa ii dea proiect pentru aviz ISU la constructii si modificari de imobile.

 5. De ce tot timpul e ceva aiurea in Vaslui?! Nici nu mai e amuzant macar

 6. Inspector sef Isu Vaslui Tataru, fratele ministrului Tataru…demasca fieful lui Tataru, inclusiv spitalul Husi unde a fost director????

 7. Cred ca e mai usor sa spuneti CATE Spitale din TARA au Autorizatie ISU!!!!!!!!
  A-propos, la Spitalul din Husi e titular Minsitrul sanatatii Nelu Tataru!!!

 8. Cred ca toti am văzut anunturi pe la diferite
  imobile ale unor instituții sau unitati de alimentatie publica dupa tragedia de la Colectiv in care se mentiona ca acele imobile functioneaza fara autorizatie ISU .Sa ne spuna domnul Arafat si politicienii de ce li s-a mai permis funcționarea.Li s-a dat un termen rezonabil daca nu ai remedia închide imobilul.Asa se evitau incidente cum au fost cele de la Colectiv Constanța si Neamt.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.