G4Media.ro

Newsweek România: Petre Lăzăroiu de la CCR a plagiat o carte de…

Newsweek România: Petre Lăzăroiu de la CCR a plagiat o carte de acum 85 de ani

Printre cei nouă judecători de la Curtea Constituțională a României se află încă un „măr stricat“. Newsweek România a descoperit că Petre Lăzăroiu nu își merită locul în prestigioasa instituție din angrenajul democrației românești. Din trei motive.

Primul se referă la faptul că judecătorul constituțional a plagiat de mai multe ori în lucrarea sa de doctorat. „Recordul“ îl reprezintă un articol de zeci de pagini publicat acum aproape 85 de ani, pe care Petre Lăzăroiu l-a copiat integral, cu tot cu note de subsol.

Acesta nu deținea titlul de doctor când a fost numit judecător al Curții Constituționale, în 2008, ci era doar doctorand, de patru ani, la Facultatea de Drept a Universității „Lucian Blaga“ din Sibiu. A reușit să-și susțină lucrarea abia în 2011.

După alți patru ani, în 2015, teza de doctorat a fost publicată la o editură minusculă, Magic Print din Onești. În interiorul volumului se menționează că tehnoredactarea i-a aparținut chiar judecătorului, iar editor a fost Maria Dohotaru, patroana firmei care deține editura.

Doar că, în timp ce hotăra de la înălțimea celei mai prestigioase instanțe din țară, Curtea Constituțională, care lege este bună și care este greșită, Petre Lăzăroiu fura texte, la scară mare, în lucrarea sa de doctorat.

De exemplu, la paginile 130-165, subcapitolul „Istoricul sistemelor monetare în Țările Române până la 1867“ este reprodus integral, fără citare și cu preluarea masivă a notelor de subsol, un articol cu același titlu apărut în numărul din 1933-1934, volumul I, paginile 27-59 al Buletinului Societății Numismatice Române –

Revistă pentru numismatică și științele auxiliare. Articolul îi aparține lui C.I. Condurache.

Lăzăroiu a preluat, cuvânt cu cuvânt și „mărcile“ de exprimare de acum 85 de ani ale autorului de la care a copiat, a descoperit Newsweek România.

Profesorul universitar Marioara Țichindelean, președinte al Comisiei de Etică de la Universitatea „Lucian Blaga“ (ULBS), unde și-a susținut teza Lăzăroiu, a transmis jurnaliștilor că nu se va lua nici o măsură dacă nu există o sesizare cu privire la această situație. Newsweek România a întrebat ce se va întâmpla dacă nu va depune nimeni sesizare? Răspunsul profesorului universitar Țichindelean a fost stupefiant: „Nu vom afla niciodată dacă este sau nu plagiat!“.

Care sunt celelalte două motive pentru care Petre Lăzăroiu ar trebui să plece de la CCR le descoperiți în ediția print a Newsweek România, care apare vineri la chioșcurile de presă și prin abonament.

(Sursa Foto: Inquamphotos/ Autor: Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

14 comentarii

 1. 00

  Cum dreaq să lupte ăștia pt eradicarea hoției și corupției când însăși cariera lor a fost construită pe hoție și corupție. O mocirlă.

 2. 00

  Asta i romania, o gasca de ciorditori de mana a 2 a

 3. 00

  Javra asta a fost si persoana de sprijin a securității! Un amărât de jurist la IMUC, a ajuns mare judecător la CCR!!! Asta nu a avut nici un proces judecat ! Parcă a venit numit de basescu, după ce l-a salvat de cca 1 miliard roni cand javra era la curtea de conturi, tot jurist iar base primar! Acum aflăm că e ai plagiator! La cata carte stie e ceva normal să fure!

 4. 00

  Cine se mira de asa ceva???? Ticalosiile pe care le face acest nimeni la CCR indica ca are ceva putred in biografie. Cartea plagiata este doar un maruntis probabil fata de alte crime pe care le-a facut acest umflat, educat la scoala de partid a lui ceausescu.

 5. 00

  Ia uite ca ala care se da marca inregistrata lipseste la apel!
  S-o fi stricat la stomac de cat cacat a mancat in ultimele zile. Duca-se… Paguba-n ciuperci…

 6. 00

  Dupa urmatoarele alegeri care sigur nu vor fi castigate de psd trebuie facuta o epurare masiva!Inclusiv daca exista simpatizanti fara a fi membri psd trebui dati afara si lasati in somaj!
  Psd trebuie destructurat prin orice miljoace fie legale fie ilegale!

 7. 00

  @asdfg,
  Stai sa-ti explic: eu i-am vandut pontul cu marca inregistrata si l-a costat leafa pe un an de zile…! Dar partea de ”citat in arabeste” sau ce o fi aia, nu i-am vandut-o eu si nu vrea nici in ruptul capului sa-mi vanda si mie pontu’…! Asa se intampla cand vrei sa faci bine…

 8. 00

  Si tu, Brutus?!

 9. 00

  Pe vremea ceausismului se numea Petre Ceausescu. Cu numele asta a trait atunci si a beneficiat de toate avantajele de a te numi precum criminalul cizmar. Dupa `89, numele compromis a fost schimbat, dar iubirea lui tot la urmasul lui Stalin a ramas. Batiuska Ilici, nefericit, ca Ceausescu isi crease propria ideologie, intinind „nobilele idealuri ale socialismului si comunismului” lasate de Stalin, l-a ucis pe deviationist si s-a pus pe treaba. Bolsevicii, precum Petre Ceausescu-Lazaroiu, i-au fost de folos, ca si impostorii din casta Dorneanu. Oamenii astia hotarasc legalitatea intr-o Tara UE. Ramasitele astea bolsevice distrug si ce n-a distrus jigodia de Ceausescu. Asta, in plina democratie, democratie in care, un popor cu coloana vertebrala, i-ar fi aruncat la gunoiul menajer imediat.

 10. 00

  Hahahahahahaa, sesizarea era problema?
  Sesizarea o poate face oricine.

 11. 00

  Da , Ceausescu Petre , l-a salvat pe Base iar pentru numirea la CCR l-a vandut pe Nastase , (fosti tovarasi ) ca o plata a unui razboi mai vechi, cu dovezi de la curtea de conturi , lucrarea de doctorat a fost scrisa de studentele de la o facultate de drept particulara unde tinea cursuri .

 12. 00

  deci pe scurt, la un hotz dovedit (adica Lazaroiu) aveti asteptari sa respecte legea ???? si asta la Curtea Constitutionala ? o duc in derizoriu …..

 13. 00

  Daca credeti ca pleaca va inselati! Baietii astia au asa un obraz gros ca nimic nu ii afecteaza.

  Acest CCR ar trebui sa nu aiba nici o legatura cu politicul – absolut nici una! Si daca se dovedeste sa cineva nu a respectat cele mai inalte standarde de morala si etica sa fie dat afara. Din pacate nu se va inamtpla prea curand asa ceva – poate niciodata.

 14. 00

  FELICITARI! ESTE DIN CLUBUL „IELITELOR”. IL PUNE IEVALUATORUL TUDOREL PE VIATA.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.