G4Media.ro

Newsweek: Finul ministrului Tudorel Toader, angajat prin concurs în Ministerul Justiției

Newsweek: Finul ministrului Tudorel Toader, angajat prin concurs în Ministerul Justiției

Alexandru Popica Loghin (26 de ani), finul ministrului Justiției, Tudorel Toader, s-a angajat în 2018 fix în ministerul condus de nașul său, scrie Newsweek România.

În vara anului 2018, Alexandru Popica Loghin a fost unul dintre cei 472 de candidați pentru unul dintre cele 31 de posturi de „personal de specialitate asimilat judecătorilor și procurorilor” (concurență de 15 pe un loc), concurs organizat de Ministerul Justiției. Procedura a constat într-o probă de verificare a cunoștințelor de limbă străină, una scrisă și un interviu.

Popica Loghin a reușit să obțină postul și, în luna august 2018, a depus prima declarație de avere. Din document reiese că anterior nu avusese nici un loc de muncă și nici un venit. În 2015, el devenise avocat stagiar în cadrul Baroului Iași.

Tânărul neagă orice intervenție a nașului. „A fost un examen grilă ceea ce nu a afectat caracterul imparțialității examenului”, a declarat Popica Loghin pentru Newsweek România. El afirmă că nu a discutat cu Toader înainte de concurs și nici nu-și mai amintește când s-au întâlnit cele două familii în Iași. La minister, acest lucru s-a întâmplat „de două-trei ori” după ce s-a angajat, fiind vorba de saluturi și discuții protocolare.

Ministrul Tudorel Toader a declarat pentru Newsweek România că nu a avut nici o legătură cu examenul: „Nu am făcut parte din comisie, nici astăzi nu știu cine a făcut parte din comisie, cine a făcut subiectele și cine a corectat!”

Fiul lui Tudorel, stagiar la notarul Popica

De-a lungul timpului a existat și o altă legătură între cele două familii. Fiul cel mare al ministrului, Ionuț Alexandru, și el notar în Iași în acest moment, și-a făcut stagiatura la cabinetul lui Viorel Popica Loghin.

Foto: InquamPhotos / Octav Ganea

Citește tot articolul pe Newsweek

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Presedinta comisiei de concurs a fost Marieta Safta.

  Pe motiv de protectia datelor cu caracter personal, numele candidatilor au fost anonimizate prin coduri la afisarea rezultatelor.

 2. Faceti un exercitiu de imagine(!) si puneti -o pe pruna in locul lui toader si cititi,imaginar, burtierele televiziunilor.

 3. Rudotel da-te prins!
  Ai dat testul grila finului.
  E clar!

 4. Din experiența proprie, pot să afirm că pentru examenul de angajare la stat se dă o bibliografie care conține cam 3-4 legi, 3-4 HG și vreo 2-3 Ordine de Ministru. În jur de 350-400 pagini de toceală, din care abia dacă vreo 20 % (dar e mult și atât) sunt pe profilul postului pentru care se dă examen.
  Rareori în subiectele de la proba scrisă se strecoară și vreun subiect pe specificul postului. Restul fac referire la chestii generale și nerelevante pentru ocuparea unui post, cum ar fi legea de inființare a organismului de stat unde vrei să te angajezi, organigrama si regulamentul de funcționare ale acestuia, statutul funcționarului public. Încă o dată, ce treabă au astea cu, să zicem, un post la un compartiment de achiziții publice?
  Așa că, să nu-mi spună nimeni că nu se aranjează examenele respective, când vrei cu tot dinadinsul să fie angajată o anumită persoană, că nu cred.

 5. Daca e destept si tanar de ce nu s-a dus sa dea examen la INM?
  Ce alte avantaje materiale sunt pentru cei asimilati judecatorilor, pe langa salariu?

  • La ministerul justitiei stai si freci mangalu’, pe aceeasi bani, razand in barba de toti idiotii cu carte care muncesc ca magistrati adevarati prin instante si parchete, in conditii din cele mai improprii, denigrati, amenintati, scuipati de toti infractorii…

   Adevaratul scandal este aceasta categorie de personal asimilata magistratilor, care e o anomalie pe care cica o vindeca toti de 1000 de ani. Poate in a doua venire pe lume a lui Ciolos…

  • Pensie speciala , salariu de magistrat , asistenta medicala gratuita , lucrari dentare , ochelari , medicamente , 12 calatorii gratuite annual ! De fapt , este o sinecura de mare lux , pt. copii , amantele , sotii , politicienilor care conduc tara !

 6. sa nu uitam si de fiu’su angajat la universitate, tot prin conjuncturi si alinieri de planete care de care mai bizare
  „un descurcaret”

 7. Mda! Si….”servitele”….le-a gasit pe pupitru…intre foi…. Trebuia doar sa bifeze…si gata.

 8. Nu a fost examen pentru postul respectiv, a fost o ” ievaluare”!!!

 9. Andrei ai uitat banii de chirie!

 10. Conflict major de interese.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.