G4Media.ro

Newsweek: Cine deține Realitatea Plus, televiziunea prin intermediul căreia Realitatea TV încearcă…

Newsweek: Cine deține Realitatea Plus, televiziunea prin intermediul căreia Realitatea TV încearcă să supraviețuiască

Închiderea Realitatea TV de către CNA va fi contracarată de către Cozmin Gușă, vechi și nou pesedist, prin rezerva Realitatea Plus TV. Acest din urmă post este deținut de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru prin intermediul unei firme cu datorii de milioane și pierderi, dezvăluie Newsweek.ro

Vestea că, în sfârșit, Consiliul Național al Audiovizualului a decis retragerea licenței Realitatea TV nu l-a impresionat foarte tare pe Cozmin Gușă, cel care deține controlul televiziunii.

De câțiva ani, aceste are și licența pentru Realitatea Plus, post TV discret, dar activ. Tot marți, CNA a permis ca Realitatea Plus să preia programele Realitatea TV. Practic, Realitatea TV va continua să existe prin intermediul Realitatea Plus.

Sforile sunt trase de Gușă și Păcuraru

Cine deține dreptul de a folosi licența Realitatea Plus? Conform CNA, care a și amendat postul în vara acestui an pentru nerespectarea legii audio-vizualului, este vorba de Geopol International SRL.

Firma este deținută de o altă firmă (Strategies Research Investments International SA) în proporție de 99% și de către Alexandra-Beatrice Păcuraru (1%), aceasta fiind fiica lui Maricel Păcuraru, asociat al lui Cozmin Gușă în diverse firme.

La rândul ei, Strategies Research Investments International SA este deținută de către Strategies Research Investments SRL (99,9%) și, din nou, de Alexandra-Beatrice Păcuraru (0,1%).

În fine, proprietarii Strategies Research Investments SRL sunt, în cote egale, Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru.
Licența Realitatea Plus, la o firmă cu pierderi de milioane

Realitatea Media SA a pierdut licența Realitatea TV din cauza datoriilor enorme: peste 320 de milioane de lei în general, din care aproape 130 de milioane de lei numai la stat.

Prin comparație, deținătoarea licenței Realitatea Plus, Geopol International SRL, o duce foarte bine: are datorii de „numai” 4,2 milioane de lei (dar nici un leu nu este datorat statului, conform ANAF) și pierderi, în 2018, de aproape 120.000 de lei la venituri de aproape 1,2 milioane de lei.

Din 2013 încoace, Geopol International SRL a avut profit în numai doi ani (2015 și 2017), în rest doar pierderi.

Citește integral pe Newsweek.ro

Sursa Foto: B1TV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pt. cunoscatori: Kuzmin a defectat inapoi…

  2. Curva politica… Adica don Gusa vrea sa spuna k Barna e mai cah decat Basescu ptr el :)) Basescu ptr care a lucrat dupa ce s au „gratulat” reciproc :)) De rasul curcilor,ca atunci cand si a facut partyd(iepuras) cu Lavinia lu Valcov :)),pe care o invatza IQul UE probabil :)),ca politica …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.