G4Media.ro

New York Times retrage toți corespondenții săi din Rusia pentru prima dată…

Sursa Foto: Captură NYT

New York Times retrage toți corespondenții săi din Rusia pentru prima dată în ultimii peste o sută de ani: Nu Stalin, nu Războiul Rece, nimic nu ne-a alungat din Rusia

New York Times (NYT) și-a retras toți corespondenții din Rusia, marcând o premieră: este pentru prima dată în ulimii peste o sută de ani când ziarul nu va avea reporteri pe teren acolo.

„O zi foarte tristă pentru istoria @nytimes la Moscova. Retragerea tuturor corespondenților săi din țară. Avem reporteri acolo continuu din 1921, cu una sau două scurte întreruperi din cauza problemelor cu viza. Nu Stalin, nu Războiul Rece, nimic nu ne-a alungat afară”, a scris pe Twitter Neil MacFarquhar, un fost șef al biroului NYT din Moscova.

Ziarul și-a anunțat retragerea oficială din Rusia marți, invocând o nouă legislație care urmărește să incrimineze jurnaliştii care relatează despre invazia Moscovei în Ucraina, interzicând orice referire la „război”.

„Noua legislație a Rusiei urmărește să incrimineze știrile independente și precise despre războiul împotriva Ucrainei. Pentru siguranța și securitatea personalului nostru editorial care lucrează în regiune, îi mutăm deocamdată din țară”, a declarat purtătorul de cuvânt al New York Times, Danielle. (Sursa: CNN)

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. frontul e la Chiv, propagandiștilor, de acolo să ne transmiteți

  dar sunteți în căcat din ziua 2, de când vedeam deja rușii blcând b-dul Victoriei și a trebuit să închideți waze

  • Bah, trolache, NYT are reporteri in TOATA lumea. Si stirile furnizate de un reporter pentru companie sunt distribuite companiilor de media din toata lumea. Asa ca stiri despre front exista din surse din Ucraina.
   Aici vorbim de stiri din Rusia, despre razboi, despre cum vad rusii RAZBOIUL, sau, daca vrei „operatiunea speciala militara”. Normal ca daca nu ai posibilitatea sa spui adevarul, ci trebuie sa folosesti eufemisme din astea gen „operatiune speciala”, e mai bine sa evacuezi jurnalistii, sa nu-i casuneze lui Putin sa-i bage in inchisoare, sau sa-i foloseasca drept moneda de schimb.

  • Shefu, vezi ca nu e vorba de reportaje din zona frontului, e vorba de reportaje din Rusia, despre cum simt rusii de rand razboiul (oh, schuze, „operatiunea militara speciala”) si sanctiunile. Normal ca ii scot de acolo daca stalinistul ala de Putin ameninta jurnalistii cu inchisoarea pentru delicte de opinie (ca in Coreea de Nord, primitivilor).

 2. retrage toti angajatii CIA….corespondentii

  • Tu din ce grota ai aparut ma homo-sovieticus ? Tu crezi ca CIA se complica cu agenti printre jurnalisti ca sa fie permanent in vizor ? Ma voi sunteti asa prosti pe cat sunteti de saraci.

 3. Adevarul e ca NYTa contribuit din plin la situația actuala prin minciunile ca Trump e omul rușilor, care au fost dovedite un fals ordinar de campanie de către comisia specială creată. Când colo cine e omul rușilor Biden, care le-a aprobat Nordstream 2 in prima săptămâna de mandat. In timpul cuplului Obama-Biden rușii au luat Crimeea si acum au invadat Ucraina. Ca biden dormea in papuci.