G4Media.ro

New York Times: Președintele Trump a aprobat o serie de atacuri punctuale…

Sursa foto: Facebook/ Donald Trump

New York Times: Președintele Trump a aprobat o serie de atacuri punctuale în Iran pe care le-a anulat la scurt timp

Donald Trump a aprobat joi seară o serie de atacuri cu rachetă asupra unor ținte strategice de pe teritoriul Iranului, dar acestea au fost anulate la scurt timp. Planurile de atac au fost anulate în ultima secundă, scrie The New York Times.

Conform aceleași publicații, președintele Trump ar fi aprobat un atac asupra unor obiective strategice, printre care se numărau mai multe lansatoare de rachete și stații radar.

Ordinul a fost anulat în faza incipientă a atacului, moment în care avioanele erau deja în aer și flota era pe poziții. Nicio rachetă nu a fost lansată în momentul care a venit cel de al doilea ordin, scrie publicația americană.

Decizia președintelui Trump vine după ce Washingtonul a acuzat Iranul că a doborât o dronă americană, despre care Teheranul a spus că ar fi pătruns în mod nejustificat în spațiul aerian iranian. SUA au contrazis Iranului și a susținut că drona se afla „în spațiul aerian internațional”, scrie Financial Times.

Context. Joi, Pentagonul a confirmat că forțele iraniene au doborât o dronă americană „în mod nejustificat” întrucât aceasta se afla „în spațiul aerian internațional”. Potrivit comandamentului central al forţelor americane, drona a fost doborâtă de o rachetă sol-aer iraniană, deasupra Strâmtorii Ormuz, miercuri la orele 23:35 GMT.

Președintele Donald Trump a clasificat atacul drept „o mare greșeală”, în timp ce președintele Vladimir Putin consideră că un război între SUA și Iran are fi „catastrofă”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Inseamna ca a imbatranit, i-au anulat butonul rosu.