G4Media.ro

Nevăzătorii din Iași, gazde la o cină în întuneric / Persoane nevăzătoare…

Sursa foto: Pixabay

Nevăzătorii din Iași, gazde la o cină în întuneric / Persoane nevăzătoare vor servi masa invitaților, în întuneric absolut / Se dorește creșterea gradului de conștientizare cu privire la particularitățile și abilitățile persoanelor cu deficiență de vedere

Filiala Județeană Iași va organiza luni 31 octombrie ”Cină în întuneric”, o experiență unică în care participanții vor fi provocați să își testeze simțurile explorând lumea doar prin sunet, arome sau texturi, gazdele serii fiind persoane pentru care întunericul este o obișnuință, informează Agenția de presă Rador.

Pe parcursul a două ore cina va fi servită cu lumina stinsă, la fiecare masă servind o persoană nevăzătoare care va ajuta participanții să se adapteze, oferindu-le ca exemplu metode utilizate în viața de cu zi – de la atingerea pe umăr sau pronunțarea numelui unei persoane astfel încât aceasta să știe când comunicăm cu ea, la sunetul emis de apa turnată într-un pahar care transmite când acesta este plin sau descrierea plating-ului dintr-o farfurie utilizând metoda ceasului.

Pentru organizarea acestei seri, tineri cu și fără deficiență de vedere vor face echipă și vor forma un grup de voluntari pregătiți să se sprijine reciproc, învățând tehnici de ghidare sau orientare, dezvoltându-și abilitățile sociale, organizatorice și de adaptare, astfel oferind un exemplu în ceea ce privește învățarea într-un cadru incluziv.

Scopul evenimentului este de a contribui la creșterea gradului de conștientizare cu privire la particularitățile și abilitățile persoanelor cu deficiență de vedere, obiectivul nostru fiind ca, în urma experimentării acestei situații concrete de viață, să dezvoltăm colaborări și proiecte comune prin intermediul cărora să contribuim la dezvoltarea unei societăți incluzive.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Am toata compasiunea pt o persoana cu disabilitati, e sfasietor sa treci prin viata chiar fara unul din simturile cu care o persoana completa o face. Dar, showul asta e patetic, e doar un spectacol intentionat sa aduca punctaj social organizatorilor fara de scrupule care vor sa se pozitioneaza ca semnalizatori campioni de virtute relativ cu noi toti ceilalti, clasa celor fara de compasiune, indolenti si presupus inconstienti de „privilegiile” noastre. Doar un show obscen de propaganda neo-marxista din pacate,

    • Ce penibil e acest comentariu de mai sus. Un domn, ca de obice, deranjat de lucruri care nu au absolut nicio legatura ce el, care nu il impacteaza cu absolut nimic. Cum puteti sa fiti deranjati de absolut orice, chiar nu pot sa inteleg.

    • Lucian Feraru apuca-te de plantat copaci sa redai naturii oxigenul irosit de tine.

    • consumul oxigenului e mai util decat victimismul