G4Media.ro

Netanyahu anunţă în Parlament o anchetă privind eşecul spionajului israelian/ Hamas îi…

sursa foto: Knesset

Netanyahu anunţă în Parlament o anchetă privind eşecul spionajului israelian/ Hamas îi ține pe deputaţii Knessetului în adăpostul antiaerian din cauza tirului de rachete

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni, în Knesset (Parlamentul israelian), că naţiunea este unită în obiectivul său de a obţine victoria împotriva Hamas, recunoscând în acelaşi timp că au fost eşecuri în domeniul informaţiilor şi al securităţii care au permis mişcării palestiniene să organizeze un atac atât de devastator la 7 octombrie. El a anunţat o anchetă în acest sens, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Peste 1 300 de israelieni au fost ucişi în atacul surpriză, iar Hamas a luat cel puţin 199 de ostatici în Gaza, pe care îi deţine în continuare.

„Există multe întrebări legate de dezastrul care s-a abătut asupra noastră acum 10 zile. Vom investiga fiecare aspect în detaliu”, a anunţat Netanyahu.

El a dat însă asigurări că „naţiunea este unită spre un singur obiectiv, victoria. Vom triumfa pentru că este vorba despre însăşi existenţa noastră în această regiune, care este plină de forţe întunecate. Hamas face parte din axa răului formată din Iran şi Hezbollah. Acestea urmăresc să arunce Orientul Mijlociu într-un abis de haos”, a spus premierul Netanyahu în parlament, în condiţiile în care armata se pregăteşte să lanseze o ofensivă terestră în Gaza.

„Ne-am angajat faţă de toate familiile. Nu vom renunţa la eforturile noastre de a ne aduce fraţii şi surorile înapoi”, a promis Netanyahu.

El a făcut apel la întreaga lume să se unească şi să lupte împreună împotriva Hamas. „Acum, mulţi din întreaga lume înţeleg cu cine se confruntă Israelul. Ei înţeleg că Hamas reprezintă o nouă versiune a nazismului. Aşa cum lumea s-a unit pentru a învinge naziştii şi ISIS, tot aşa trebuie să se unească pentru a învinge Hamas”, a declarat premierul Israelului.

VAL DE RACHETE ASUPRA CELOR MAI MARI ORAŞE ISRAELIENE ÎN TIMPUL SESIUNII KNESSETULUI

Chiar în timpul acestei şedinţe a Knessetului, sirenele care anunţă că se apropie rachete au sunat la Ierusalim şi Tel Aviv, după ce teroriștii din Fâşia Gaza au lansat rachete cu rază lungă de acţiune asupra celor mai mari oraşe din Israel, în probabil cel mai mare atac aerian de la 7 octombrie, scrie Times of Israel.

S-au auzit mai multe explozii puternice, dar nu există informaţii deocamdată despre eventuali răniţi sau pagube.

Rachetele care au fost lansate în timpul sesiunii de deschidere a Knesset-ului i-au trimis pe legislatori şi pe alţi participanţi la şedinţă la adăpostul antiaerian şi au întârziat lucrările, menţionează Times of Israel.

Înainte ca Netanyahu să ia cuvântul în Parlament, preşedintele Israelului, Isaac Herzog, a transmis la rândul său un mesaj prin care a avertizat în privinţa divizării societăţii israeliene.

„Mulţi dintre cetăţenii israelieni se confruntă cu o criză de încredere. Statul şi instituţiile sale trebuie să se alinieze la standardele stabilite de popor. Poporul cere responsabilitate, restabilirea încrederii şi reabilitarea comunităţilor afectate. Ei cer să fie auziţi; cer o mână de ajutor. Chiar şi în mijlocul conflictului în curs de desfăşurare, cu soldaţii noştri căzuţi la datorie care nu au fost încă înmormântaţi, voci periculoase (încearcă) să semene seminţe de divizare şi ură. Adversarii noştri caută cu nerăbdare orice indiciu de divizare între noi”, a spus preşedintele Israelului.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...