G4Media.ro

Nereguli la titularizare, sesizate de profesori care acuză că nu găsesc în…

Nereguli la titularizare, sesizate de profesori care acuză că nu găsesc în școli posturile pe care au primit repartiție de la inspectoratele școlare

Nereguli la repartizarea și angajarea în școli pe posturile de suplinitori, semnalate de Adrian Pintilie, profesor de Geografie în județul Brașov și fondator al unui grup de Facebook dedicat concursurilor de titularizare și definitivare în învățământ. Aplicația dedicată titularizării realizată de Ministerul Educației indică posturi pe care profesorii iau de la Inspectorate decizia de repartizare, posturi care, în unele cazuri, nu există la nivelul școlii, după cum declară directorii atunci când profesorii merg cu deciziile de angajare, spune Pintilie, pentru Edupedu.ro.

 • Edupedu.ro a solicitat Ministerului Educației să anunțe dacă sunt probleme în funcționarea aplicației Titularizare.edu.ro, unde instituția publică toate posturile libere de la școli, precum și rezultatele repartizărilor

“Este posibil să iei în ședința de repartizare din 22 august 6 ore și să te duci la școala respectivă și să îți spună că, de fapt, doar 4 ore poți lua, restul de două ore le ia altcineva la plata cu ora și ție îți dă 2 ore din altă specialitate? Sau să iei post de învățător în ședința din 22 august și să te trezești ca postul nu există de fapt, iar tu sa rămâi practic fără post, pentru că au fost luate toate orele în ședințele din 26-27 august? Sau să iei post și cand mergi la școală să ți se spună că postul nu mai e, a fost luat prin detașare? Și lista lungă cu nereguli și erori în aplicația Titularizare poate continua”, scrie Adrian Pintilie, profesor de Geografie în județul Brașov și fondator al grupului Titularizare 2019-2020&Definitivat 2019.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Dar asta se intampla inca din 2003. Doar acum s-a sesizat cineva?

 2. Este posibil sa se detașeze cineva in interesul învățământului și postul sa nu apăra înainte pe lista ?Da,este posibil. Asta și încă multe altele . Nu peste tot, poate, doar in unele județe.

 3. Este posibil sa se detașeze cineva in interesul învățământului și postul sa nu apăra înainte pe lista ?Da,este posibil. Asta și încă multe alte lucruri dubioase .

 4. Este posibil ca un director sa nu doreasca sa-ti dea continuitate pentru ca nu te suporta ?
  Cu chiu cu vai o primesti ,iar la incadrare sa nu scoata orele si sa ramai fara post?
  Alte persoane favorizate carora li s-au scos ,de ochii lumii cateva ore ,mai apoi apar la posturi ocupate cu catedra intreaga!
  De,Oltul doar e la putere!
  Am spus domnului inspector ,iar raspunsul lui a fos: „Te duci si ceri si tu mila sin indurare si poate le scoate”
  E crunt ce se intampla,sunt de 15 ani in invatamant dar…….

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.