G4Media.ro

Nemulţumiţi de sentinţă, Liviu Dragnea, dar şi procurorii DNA au declarat apel…

Nemulţumiţi de sentinţă, Liviu Dragnea, dar şi procurorii DNA au declarat apel în procesul angajărilor fictive. DNA vrea 7 ani şi 6 luni pentru Dragnea, nu 3 ani şi jumătate

Potrivit site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), atât procurorii DNA, cât şi o parte dintre inculpaţii din procesul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman au declarat apel.

Liviu Dragnea a declarat apel chiar a doua zi după sentinţa ICCJ prin care a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani şi jumătate cu executare pentru instigare la abuz în serviciu. Astfel, apelul liderului PSD a fost înregistrat pe 22 iunie. Vezi aici.

Tot pe 22 iunie a formulat apel şi Floarea Alesu, fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman, condamnată la 3 ani şi 7 luni cu executare pentru abuz în serviciu. Ea a fost găsită vinovată de instanţă pentru că a răspuns comenzilor fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, şi a acceptat ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două pesediste angajate la Protecţia Copilului Teleorman, să nu vină la serviciu, dar să primească în schimb salariu.

Una dintre femeile angajate fictiv, Adriana Botorogeanu, a declarat şi ea apel, pe 29 iunie, nemulţumită de decizia de condamnare, chiar dacă a primit cu suspendare. Au mai formulat apel fostele şefe de la Protecţia Copilului Teleorman, Rodica Miloş, Olguţa Şefu şi funcţionarii Mirela Marica, Constantin Balaban (condamnaţi fiecare la 3 ani cu suspendare) şi Gheorghe Nicuşor, condamnat la 1 an de detenţie cu suspendare.

În schimb, fosta soţie a liderului PSD, Bombonica Prodana, nu a declarat apel, însă termenul de 10 zile de la data comunicării deciziei în care poate fi formulat nu a expirat. În cazul ei, instanţa a constatat încetarea procesului penal, aşa cum a cerut şi DNA, după ce şi-a achitat partea ei de prejudiciu, peste 30.000 de lei din totalul de 108.000 de lei.

Şi DNA a formulat apel pe 28 iunie. Potrivit unor surse judiciare, procurorii sunt nemulţumiţi că instanţa l-a achitat pe Liviu Dragnea pentru infracţiunea de instigare la fals intelectual şi pentru că l-a condamnat doar la 3 ani şi 6 luni cu executare pentru instigare la abuz în serviciu, deşi la ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul DNA a cerut aplicarea unei sancţiuni de 7 ani şi jumătate în cazul liderului PSD.

Decizia de condamnare a liderului PSD a fost luată pe 21 iunie de un complet de 3 judecători al ICCJ format din magistraţii Constantin Epure. Geanina Arghir şi Ştefan Pistol. Decizia a fost luată cu majoritate de voturi, preşedintele completului, Ştefan Pistol, făcând opinie separată în sensul achitării liderului PSD.

Ce urmează. Acum se aşteaptă motivarea deciziei de condamnare, judecătoarea Geanina Arghir fiind desemnată cu redactarea. Teoretic, magistraţii trebuie să motiveze în 30 de zile, dar în practică, niciodată nu respectă acest termen. Apoi, va începe apelul la Completul de 5 judecători (C5) al ICCJ. Sunt două astfel de C5, unul prezidat de vicepreşedintele ICCJ Iulian Dragomir şi altul de şefa interimară a Secţiei penale, Sorina Mirela Popescu. Vezi mai jos componenţa celor două C5 ale ICCJ, care ar putea da sentinţa definitivă până la sfârşitul acestui an în procesul lui Dragnea.

Trebuie precizat totuşi că unii dintre judecători s-ar putea abţine din diverse motive, ceea ce înseamnă că în locul lor vor intra supleanţii. De asemenea, dacă apelul nu va fi finalizat până la sfârşitul anului, componenţa celor două C5 se va schimba pentru 2019. În fecare an, în noiembrie, sunt traşi la sorţi judecătorii care vor face parte din cele două C5.

Completul de 5 Judecători P1 – Penal
Preşedinte – Vicepreşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie judecător Dragomir Ilie Iulian

Membrii titulari:
1. Judecător Neniţă Simona Cristina
2. Judecător Grădinaru Daniel
3. Judecător Dragomir Florentina
4. Judecător Lefterache Lavinia Valeria

Membrii supleanţi :

1. Judecător Cobzariu Maricela
2. Judecător Enescu Dan Andrei
3. Judecător Şelaru Valentin Horia
4. Judecător Cerbu Silvia

Completul de 5 Judecători P2 – Penal
Preşedinte – Preşedintele Secţiei penale judecător Popescu Mirela Sorina

Membrii titulari:

1. Judecător Popa Rodica Aida
2. Judecător Encean Simona Daniela
3. Judecător Rog Tatiana Lucia
4. Judecător Cîrnaru Simona

Membrii supleanţi :

1. Judecător Epure Constantin
2. Judecător Alexandrescu Anca Mădălina
3. Judecător Matei Ionuţ Mihai
4. Judecător Ilie Aurel Gheorghe

Foto: Cătălin Lupășteanu (Libertatea)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

16 comentarii

  1. Vrea el, DNA, dar nu prea…

  2. Nu ma pricep prea bine la chestiuni juridice, asa ca mai bine intreb: Nu se pot cere direct 7,5 ani de ocna grea, cu scopul de a asigura stocurile de material antiderapant atat de necesare renumitei firme Teldrum…?

  3. Gandesc ca o pedeapsa mai aspra ar avea si rolul de a corecta macar in parte si din ranjetul siret afisat atat de personajul principal cat si de catre companionul blanos…

  4. Parcă se dezincriminase tot ce a făcut?

  5. Domnul Dragnea o sa scape de toate aceste acuzatii fabricate de procurorii stalinisti…

    • Recomandam evadarea catre …eternitate, ar simplifica mult toata procedura. Promit solemn ca-i voi asigura o primire extrem de …calduroasa…

    • Dragul meu, domnul tau si daca o sa scape, tot un nenorocit va ramane. Iti doresc sa ai parte de el toata viata.

  6. Asta nu este justitie ,prejudiciul mi se pare prea mic si eforturile prea mari pentru o condamnare. Cati bani au cheltuit acesti procurori,investigatori si cate forte au fost mobilizate pt 100.000 lei. tu ca stat daca cheltuiesti 1milion de euro sa recuperezi 100000 si te mai lupti si 7 ani iar la final infractorul e declarat nevinovat. Cine plateste??? Procurorii aia trebuie demisi si trimis la munca adevarata. Daca ei raman in sistem si continuua in acelasi mod incompetent cu alte cazuri mie mi se pare mai grav decat un infractor. Ai dovezi,e cineva vinovat atunci trebuie condamnat. Si mai este o vorba Marea Coruptie zisa de marele DNA. Se refera la sume mari sau la „oameni mari”. Si brancardierii la spitale trebuie sa le dai cate ceva . Si vad ca nu ii ridica DNA. acolo chiar ar putea face flagrant si bagat la puscarie pe viata. Sa inteleg ca aia nu merita?? Sau ce ??? Unde e justitia cea dreapta??

    • Tu ai auzit de principii? Si un leu furat trebuie pedepsit chiar daca ar costa 10000 ron. Sunt si cazuri mari si cazuri mai mici la DNA. Daca stii cazuri concrete de spagi mergi si fa plangere. Ai cateva fracturi logice grave in argumentatie dar e greu sa judeci cand ai de facut norma de postari.
      Ce justitie iti imaginezi in mintea ta limitata?
      Sa fie iertati doar aia care fura mancare restul ar trebui direct sa li se taie o mana!

    • Tu nu intelegi sau ne iei de prosti?
      Justitia nu se face cu calculatorul in mana, (nu ar mai fi nevoie de tribunale, doar de software) se face cu balanta, in care se pun de o parte si de alta faptele si greutatea lor.
      Una este cand un gainar a dat o spargere de 100000 la o casa de schimb si alta cand un sef al partidului care conduce tara si face legile, comite un abuz si fura din bugetul alocat copiilor niste bani fie si un leu, in folosul partidului – indirect in folosul mebrilor de partid, fiindca din pozitia dominanta pot fura in continuare, cu legea in mana (legea facuta de ei ca sa-i apere).
      Primul a profitat de pozitia dominanta asupra casierei (o singura persoana) eventual sub amenintare iar celalat a profitat de pozitia dominanta in sistem.
      Dauna produsa sistemului de cel de-al doilea nu se poate evalua in raport cu banii furati.

    • Pe micul borfas care a dat o spargere sunt sanse sa-l redeuci sau sa-l anihilezi.
      Dupa cum vezi, pe marele borfas nu-l mai poti convinge sa renunte decat cu forta.
      Deocamdata e hotarat sa nu cedeze chiar si daca se alege praful de toata tara.

  7. initial Dragnev a primit 3 ani, i sa dat un termen mic cu gindul ca criminalul va intelege, va face puscarie si va pleca din politica asemenea lui Nastase, insa tupeistul joaca pe politician mai departe, sper sa primeasca o pedeapsa mai mare si sa se finalizeze si alte dosare, asa oameni ca Dragnev primesc chiar si sute de ani de puscarie in SUA pentru uzurparea puterii

  8. Ar mai fi o solutie pt. dracnea,florin iordache si niculicea-plumbul.

    • Provoaca intoxicatie si ingreuneaza si …zborul catre nedefinit. Cautati o varianta mai usoara, spre exemplu „intratul in pamant de rusine”… Odata ajunsi la adancimea potrivita, ii voi prelua pentru intocmirea actelor necesare pentru viza…

  9. Eu as fi vrut detenție pe viață și dacă se poate și în viața viitoare macar vreo 25-30 de ani. Chiar nu mai are nimeni frate sânge în veioza sa i-o dea cu arma cu luneta direct in cap. Bagami-as pul* in ei de bani că nu am cu ce sa cumpăr un PSL. Cine îmi face rost mă recompensez eu.

  10. Dragul meu, domnul tau si daca o sa scape, tot un nenorocit va ramane. Iti doresc sa ai parte de el toata viata.