G4Media.ro

Nelu Tătaru: Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru: Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore și transformat în spital pentru COVID-19. Vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe

Spitalul Județean din Suceava a fost închis, va fi dezinfectat în 48 de ore și transformat în spital pentru COVID-19, iar pentru că întreg personalul medical de acolo este în izolare, vor fi aduși medici de la alte spitale și din alte județe, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, la Digi24.

„O situație deosebită avem la Suceava. Am luat decizia ca la Spitalul Județean Suceava să intre în izolare toți medicii, să fie dezinfectat 48 de ore și devine spital COVID-19. Vor fi detașați medici de la spitalele din județ și din alte județe”, a precizat Tătaru.

Nelu Tătaru a precizat că răspândirea coronavirusului în România este comunitară.

„Avem o răspândire comunitară, acum sunt surse pe care trebuie să le identificăm. Încercăm ca focarele mici să rămână izolate, ancheta epidemiologică merge pe fiecare caz în parte”, a explicat el.

Secretarul de stat a mai spus că a crescut puțin capacitatea de testare, care săptămâna viitoare va ajunge „spre 1500”, odată cu intrarea a spitalelor private și a celor județene între cele care testează.

Întrebat despre faptul că autoritățile au decis să impună gradual restricții, cum ar fi limitarea deplasărilor, Nelu Tătaru a replicat: „Ministrul de Interne, Marcel Vela, care în starea de urgență este al doilea om în stat după președintele României, decide gradual măsurile. Noi facem propuneri”.

Citește și

Suceava: 18 medici şi 9 asistenţi medicali confirmaţi cu COVID-19, internaţi în Secţia de Boli Infecţioase

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Rezolvat!

 2. Ai idee câți morți ai pe conștiință, politrucule? De ce nu demisionezi? Ai participat si tu la Vodevilul Anticipatelor, faci parte din acelasi guvern de ticalosi ORban 1,2 care au alergat dupa ciolan si nu s-au preocupat sa intâmpine epidemia. ESTI COMPLICE la distrugerea sistemului medical, devenit unul de incompetenti si șpăgari, de beurani, borceni, pintea si multi altii ca ei. Esti sub un ministru COSTACHE, unul din cei mai incompetenti pe care i-a avut România. CUm de accepti sa cobori atât de jos?

  • Deocamdata sa rezolvam problema cu virusul. Apoi daca ai probe legate de infractiuni, mergi cu ele la Parchet. Insultele nu ajută Țara, în momentele acestea.

  • @VA

   Dupa persoana I folosita pari implicat in sistemul de șpăgari, numit de sănătate. Sau ești din corupții de bugetari indolenti din Min. Sanatatii. Nu am spus nimic despre infractiuni, desi despre beurani, borceani, pintea si multi alti complici de-ai tăi se cam stie. Mai da lectii la altii!

  • Alex, nu crezi ca din spatele tastaturii esti prea critic? Dumneata ce ai facut pozitiv pe lumea asta de iti pute totul asa?

 3. Romanul nu e prost sa moara in spital… dar banii nu pot fi cheltuiti altfel