G4Media.ro

Nelu Tătaru: În momentul de față nu se ia în calcul nici…

Nelu Tătaru: În momentul de față nu se ia în calcul nici amânarea începerii anului şcolar, nici amânarea alegerilor locale

Într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a subliniat că Guvernul nu are în acest moment niciun plan de a amâna începerea anului școlar, sau alegerile locale programate în septembrie.

„Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar la data de 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor locale. Evoluţia ulterioară (a epidemiei – n.red) ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a comentat Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a respins ipoteza reinstituirii stării de urgenţă, ca urmare a creşterii numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19. „Nu este cazul stării de urgenţă. Noi avem focare răzleţe în anumite judeţe, dacă e să mă refer la Argeş, Braşov, Galaţi, Prahova, Dâmboviţa, Bucureşti, în acest moment, dar sunt focare care, o dată cu ieşirea acestei legi, care a fost promulgată de preşedintelui României (legea carantinării și izolării – n.red), să le putem gestiona prin aceste mecanisme tip carantină, izolare la spital sau la domiciliu, care ne-ar da pârghiile necesare să putem stabiliza în decurs de două săptămâni această creştere”, a adăugat acesta.
Sursa foto: gov.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Se ia în calcul amânarea democrației, că și așa n-are ulei, bujii și ce-i mai trebuie …

    • Democratia presupune dreptul la sanatate colectiv, peste dreptul „individual” de „mi-e incomoda masca” sau „eu nu infectez pe nimeni, ca asa simt in urina”.

  2. Atunci inseamna ca sutele de cazuri confirmate pe zi nu sunt decat minciuni…..?

  3. Focare răzlețe? Așa vreo 900 de cazuri pe zi in curând 1000. Cineva sa-l trezească pe omul asta ca era fain, dar a devenit instrument politic și spune ineptii. Vreți sa ne omorâți pe toți? Ce-i așa greu sa înțelegi ca trebuie lockdown din nou și anume urgent?

  4. Sa-nceap-alegerile-n scoli!

  5. Cum moare o tara sufocata de prioritatile fiecarui baronaș local… sanatatea e dictata de niste semianalfabeti cu influente in militie, spitale, scoli. Ei sunt baronii locali, iar ministri, presedintele si cei mai inalti oficiali pleaca capul in fata lor. Fara coruptia asta invizibila, romanii ar avea o sansa reala la viata, sanatate si bunastare. Asa cum e acum… ne vom vedea pe cei dragi in saci negri, dubli si de la diatanta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.