G4Media.ro

Negrescu: Îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul…

Negrescu: Îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a precizat sâmbătă, pentru AGERPRES, în contextul informaţiilor din mass-media privind o demisie a sa din funcţie, că îşi rezervă dreptul să-şi exprime punctele de vedere în cadrul Guvernului şi al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere face parte.

„Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte”, a declarat Victor Negrescu.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a demisionat vineri, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea președinției UE de către România, au declarat pentru G4Media.ro mai multe surse guvernamentale. Până ora difuzării știrii, Negrescu nu a putut fi contactat și ne este clar dacă demisia i-ar fi fost acceptată. Pregătirile logistice și politice pentru preluarea președinției UE erau în mare întârziere, au explicat sursele citate.

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a confirmat pentru Realitatea TV că Victor Negrescu a demisionat. Teodorovici a declarat că a existat o ședință de guvern, vineri, despre pregătirea pentru preluarea președinția UE. ”Chiar nu înțeleg, eu am fost surprins neplăcut de gestul domnului ministru. Dânsul a primit tot sprijinul din partea tuturor ministerelor implicate, mai ales din partea premierului Dăncilă. Nu înțeleg de ce a luat o astfel de decizie. Arată imaturitate politică. Să renunți la o astfel de poziție în prag de președinție, e fără cuvinte”.

Mai precis, s-ar fi înregistrat mari întârziere la derularea unor licitații, spre nemulțumirea lui Teodor Meleșcanu, Rovanei Plumb și consilierului Darius Vâlcov. În plus, Negrescu ar fi stârnit nemulțumirea guvernului acum câteva luni, când într-un prim draft al agendei României la președinția UE ar fi menționat printre alte obiective și protejarea drepturilor minorităților, ceea ce ar fi proiectat imaginea unei Românii care are probleme pe această temă.

Întrebată, la un post de televiziune, dacă poate confirma această informaţie, Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene, a precizat: „Din câte înţeleg, s-a produs această demisie a domnului Negrescu”. Ea a comentat că, „probabil, ceea ce l-a determinat să recurgă la acest gest a fost ceva de natură personală”. Mai mult, întrebată ce se va întâmpla cu acest portofoliu, în condiţiile în care mai sunt mai puţin de două luni până când România va prelua preşedinţia semestrială rotativă a Consiliului UE, Rovana Plumb a răspuns: „Vom vedea ce decizie va lua doamna prim-ministru în perioada imediat următoare, dar vă asigur că suntem pregătiţi pentru preluarea preşedinţiei”.

Negrescu (33) deține portofoliul afacerilor europene din iunie 2017. Membru PSD, a fost ales europarlamentar în luna mai 2014. Potrivit unui profil realizat de Antena 3 la numirea în funcție, Negrescu a ocupat pe rând funcțiile de Vicepreședinte PSD sector 3/ Purtător de cuvânt, Președinte PSD Alba Iulia, președinte-coordonator național PES Activists România.

(Sursa Foto: Facebook)

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Prea competent pentru PSD? Satul de comunistii din PSD? Sau e alt motiv pentru demisie?

  2. I-auzi remarca la Discoterovici: ” Arată imaturitate politică” !
    Pt ei onoarea e semn de imaturitate. Gestul de a te certa cu sefa analfabeta (asa cum umbla vorba prin targ, ) pt ca nu mai faci fata la duhoarea de starv care emana din incompetenta si lipsa de educatie a duamnei , e semn de imaturitate. Au scos astia babuinii si cercopitecii de la circ pe motiv de rele tratamente, si pzd s-a gandit sa le faca un bine: pe primii i-a pus in parlament, iar pe ceilalti in guvern….

  3. Ok, toate bune si frumoase, omul este kompetent! ..sau ? Pt ca este persoana publica deci platit din banii contribuabilor are obligata sa des o declaratie preferi, dar psd’istul tot provincial ramane.

  4. Are obligatia ca persoana publica sa dea declaratii cu privire la destul demisiei. Este raspunzator nu doar partidului dar si contribuabilului prin taxe si impozite la bugetul de stat de unde este psd-istul remunerat.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.