G4Media.ro

Negociatorul rus Vladimir Medinski: Rusia este pregătită să reia negocierile de pace…

Photo by Maxim GUCHEK / BELTA / AFP

Negociatorul rus Vladimir Medinski: Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina

Negociatorul rus Vladimir Medinski a declarat că Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina şi a dat asigurări că acestea au fost suspendate din cauza Kievului, relatează duminică AFP, citată de Agerpres.

”Suntem gata să continuăm dialogul”, a afirmat Vladimir Medinski, consilier al Kremlinului responsabil cu negocierile cu Kievul, într-un interviu acordat televiziunii din Belarus.

”Îngheţarea discuţiilor a fost în întregime o iniţiativă a Ucrainei”, a adăugat el, apreciind că ”mingea este în terenul lor”.’ ‘Rusia nu a refuzat niciodată negocierile”, a precizat negociatorul rus.

Negocierile au avut loc după ce forţele ruse au intrat în Ucraina pe 24 februarie şi nu au reuşit să cucerească rapid capitala.

Miniştrii de externe rus şi ucrainean s-au întâlnit în martie în Turcia, apoi delegaţiile s-au întâlnit la Istanbul, dar fără succes.

Negociatorul ucrainean Mykhaylo Podolyak a declarat marţi că discuţiile au fost ”suspendate”, în timp ce Rusia şi-a reorientat şi relansat ”operaţiunea specială” în estul Ucrainei.

Photo by Maxim GUCHEK / BELTA / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Nu mai au acces la piese de schimb, de când cu sancțiunile.

  2. tot or sa inceapa sa cada din ce in ce mai multe, putin se da leu dar adevarul e ca toate sectoarele, inclusiv productia de gaz si petrol e dependenta de tehnologie vestica, mai ales americana, si chinezii nu ii pot ajuta ptru ca si ei tot de la USA cumpara. Da, nu e roza situatia in vest dar ptru orci situatia devine disperata, cu cat sanctiunile rezista mai mult cu atat retrogradeaza tehnologic mai mult. 1950 scrie pe orci.

  3. Cum era? Rusia nu are nevoie de tehnologie occidentală ! 😄😄😄

  4. condoleante+++cоболезнования

  5. Daca nu-s militare, sunt civile. Important e sa cada, altfel Constantinescu Valentin-Ionut isi pierde postul de „condoleantator” de serviciu.