G4Media.ro

Nefericita aventură de pe nava de croazieră Diamond Princess se încheie. Peste…

Nefericita aventură de pe nava de croazieră Diamond Princess se încheie. Peste 540 de persoane de la bord au fost infectate cu coronavirus

A luat sfârşit aventura nefericită pentru sute de pasageri de pe nava de croazieră Diamond Princess care pot debarca, miercuri, în Japonia, după o perioadă de carantină de 14 zile, anunţă AFP, preluată de News.ro.

Nava a avut la bord 3.711 persoane la sosirea în Yokohama (la sud de oraşul Tokyo). Printre acestea se aflau 2.666 de turişti. Restul erau membri ai echipajului. Acest număr a scăzut pe măsură ce persoanele contaminate au fost evacuate de pe navă cu scopul de a fi spitalizate.

Miercuri, în jur de 500 de persoane ar trebui să debarce. Pentru asta, ele trebuie să realizeze un test de coronavirus, să nu prezinte simptomele, să nu aibă contact cu o persoană testată pozitiv şi să-şi fi încheiat perioada de carantină. Odată ce se vor afla în afara navei, ele nu vor avea niciun fel de restricţie de mişcare. Debarcarea ar trebui să se desfăşoare pe durata mai multor zile, persoanele care vor fi testate negativ de coronavirus putând fi evacuate în mod progresiv.

Cei aflaţi la bord proveneau din 56 de ţări şi teritorii, dintre care jumătate din Japonia, potrivit operatorului Princess Cruises. Totodată, sute de angajaţi filipinezi şi sute de turişti americani s-au aflat la bord. Majoritatea cetăţenilor americani au fost evacuaţi de Washington înainte de sfârşitul perioadei de carantină.

După sosirea vasului de croauieră, guvernul japonez a anunţat plasarea în carantină pentru 14 zile – perioada maximă de incubaţie pentru maladia Covid-19. Pasagerii au fost obligaţi să nu-şi părăsească cabinele. Ei puteau să iasă pentru scurte plimbări pe puntea navei. De asemenea, aveau obligaţia de a purta măşti, mănuşi şi de a rămâne la distanţă de alţi turişti.

Cel puţin 542 de persoane de la bord au fost contaminate de coronavirus, potrivit ultimului bilanţ stabilit miercuri. În total, mai mult de 2.000 de persoane au fost testate de la sosirea Diamond Princess în Japonia.

La mijlocul perioadei de carantină, Japonia a propus cazarea pentru persoanele cu vârste de 80 de ani sau mai mult, care aveau probleme de sănătate deja şi care se aflau în cabine fără ferestre: izolarea lor continua şi după debarcare dacă erau testaţi negativ. În final, doar 11 persoane care corespundeau acestor criterii au ales să coboare de pe vas.

Cu câteva zile înainte de sfârşitul carantinei, Statele Unite au decis evacuarea cetăţenilor lor. Condiţia: să continue o nouă perioadă de carantină de 14 zile la sosirea pe teritoriul american. În total, 328 de americani au plecat cu două avioane, alţii alegând să rămână pe navă. Australia, Canada şi Regatul Unit şi-au exprimat dorinţa de a-şi repatria cetăţenii.

În total, 1.045 de membri ai echipajului s-au aflat la bord la sosirea Diamond Princess în Japonia. Infectaţi, unii dintre aceştia au fost spitalizaţi pe uscat. Cei care au rămas pe navă vor rămâne în continuare în carantină, dar această perioadă va începe numai după debarcarea tuturor pasagerilor.

Sursa foto: Diamond Princess

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Parca vad ca va suferi un accident si se va scufunda. Racheta sau torpila?

  2. Ce comentarii de oameni dezaxați și triști!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.