G4Media.ro

”Ne vom căsăpi cu britanicii”. Ministrul francez de Externe, sincer despre negocierile…

”Ne vom căsăpi cu britanicii”. Ministrul francez de Externe, sincer despre negocierile post-Brexit

Ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, a declarat că se aşteaptă la negocieri tensionate între Uniunea Europeană şi Londra cu privire la viitoarea lor relaţie post-Brexit, spunând că părţile „se vor căsăpi”, potrivit Agerpres.

„Cred că în problemele comerciale sau cu privire la dispozitivul de relaţii viitoare, pe care le vom angaja, ne vom căsăpi destul de rău”, a declarat duminică Jean-Yves Le Drian în cadrul Conferinţei de Securitate de la Munchen. „Dar aceasta face parte din negociere, fiecare vrea să-şi apere interesele”, a adăugat el.

„Ne dorim ca ea să se facă cât mai rapid posibil chiar dacă există multe subiecte şi noi avem grele de administrat”, a spus ministrul francez de externe, adăugând că ar dori să fie abordată în special „problema pescuitului”.

Recent, el avertizase că Franţa „nu va face compromisuri” cu privire la acest subiect în negocierile viitoare cu Londra. „În niciun caz, pescuitul nu va putea servi variabilă de ajustare în negocieri”, a avertizat el, apreciind că britanicii vând peste 70% din peştele lor pe continentul european.

Pescarii ţărilor din UE sunt puternic dependenţi de apele britanice, ceea reprezintă 30% din cifra afaceri a pescarilor francezi.

La Munchen, Le Drian a apreciat în schimb că „în problema securitară trebuie ca noi să luăm act de interesele noastre comune” între UE şi britanici.

El a cerut „să se avanseze” şi mai mult în ceea ce priveşte cooperarea în viitor, fie în plan bilateral între Franţa şi Marea Britanie, fie în cadrul NATO, „dar şi în coaliţii specifice privind intervenţii pe care noi le-am putea avea împreună”.

Foto: Jean Yves Le Drian (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Păi britanicii au vrut-o.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.