G4Media.ro

Navrom: Aproape 4 milioane de călătorii în Deltă, înregistrate în 25 de…

sursa foto: captura video

Navrom: Aproape 4 milioane de călătorii în Deltă, înregistrate în 25 de ani de transport naval în rezervaţie / ”Am reuşit să modernizăm motorizarea celor zece nave şi să reducem astfel la aproape jumătate consumul de carburant”

Societatea care beneficiază de subvenţii pentru transportul regulat de călători în Delta Dunării a înregistrat 4 milioane de călătorii în cei 25 de ani de activitate şi a redus la aproape jumătate consumul de combustibil în urma retehnologizării flotei de nave, transmite Agerpres.

Directorul executiv al societăţii Navrom Delta SA, Nicolae Chichi, a declarat pentru Agerpres că media anuală a numărului de pasageri înregistraţi pe toate cursele din rezervaţie este de circa 100.000 şi că au existat ani în care numărul acestora a fost dublu.

„În cei 25 de ani de activitate, avem aproape 4 milioane de călătorii. Am reuşit să modernizăm motorizarea celor zece nave şi să reducem astfel la aproape jumătate consumul de carburant, în condiţiile în care acum avem curse zilnice în Deltă. Nu mai zic de consumul de ulei. Înainte, pentru o cursă de Tulcea-Sulina, consumam 30 de litri de ulei, iar acum acest consum se reduce la câteva sute de grame, lucru foarte important având în vedere că operăm într-o zonă protejată”, a afirmat directorul executiv al societăţii de transport naval.

Nicolae Chichi a mai spus că valoarea totală a investiţiilor făcute pentru modernizarea flotei de nave este de 30 de milioane de euro.

„Avem în continuare două nave în proces de modernizare. Una dintre ele va fi dată în folosinţă vara aceasta, iar cealaltă, peste doi ani”, a precizat directorul executiv Nicolae Chichi.

Până acum 25 de ani, transportul public regulat de călători în Delta Dunării a fost făcut de societatea Navrom SA din Galaţi, dar, după războiul din fosta Iugoslavie şi privatizarea societăţilor din România, cea mai mare parte a bunurilor acesteia din judeţ, constând în nave şi infrastructura portuară, au fost transferate unei firme înfiinţate de Consiliul Judeţean Tulcea.

Transportul regulat de pasageri şi mărfuri de strictă necesitate în Delta Dunării este o activitate subvenţionată din bugetul Ministerului Transporturilor, aşa încât persoanele care au domiciliul în localităţile izolate de ape din rezervaţie plătesc pentru o călătorie un preţ mai mic cu cel puţin 50% faţă de cel achitat de un turist.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează