G4Media.ro

Nave de război chineze şi taiwaneze au efectuat manevre militare fără precendent…

Sursa foto: U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 3rd Class Erwin Jacob V. Miciano via csp.navy.mi

Nave de război chineze şi taiwaneze au efectuat manevre militare fără precendent în jurul strâmtorii / Taiwanul a declarat că rachetele sale antinavă de la ţărm şi rachetele sol-aer Patriot sunt în aşteptare

Navele de război chineze şi taiwaneze s-au jucat de-a „şoarecele şi pisica” pe mare, duminică, înainte de încheierea programată a patru zile de exerciţii militare chineze fără precedent, lansate ca reacţie la o vizită în Taiwan a lui Nancy Pelosi, scrie News.ro, care citează Reuters.

Vizita lui Nancy Pelosi, preşedinta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA, de săptămâna trecută, pe insula autonomă a înfuriat China care a răspuns cu lansări de probă de rachete balistice peste Taipei pentru prima dată şi a dus la întreruperea legăturilor cu Statele Unite.

Aproximativ 10 nave de război din China şi Taiwan au navigat în apropiere în strâmtoarea Taiwan, cu unele nave chineze care au depăşit linia mediană, un tampon neoficial care separă cele două părţi.

Ministerul Apărării al insulei a declarat, într-un comunicat, că mai multe nave militare, avioane şi drone chineze simulează atacuri asupra insulei şi marinei sale.

Pe măsură ce forţele chineze depăşesc linia, aşa cum au făcut sâmbătă, Taiwanul monitorizează şi, unde este posibil, le refuze chinezilor posibilitatea de a trece.

Taiwanul a declarat că rachetele sale antinavă de la ţărm şi rachetele sol-aer Patriot sunt în aşteptare.

Exerciţiile chineze, centrate pe şase locaţii din jurul insulei, au început joi şi sunt programate să dureze până duminică la prânz, a anunţat săptămâna trecută agenţia oficială de ştiri Xinhua.

Armata chineză a declarat sâmbătă că exerciţiile comune maritime şi aeriene, la nord, sud-vest şi est de Taiwan, s-au concentrat pe capacităţile de atac terestre şi de asalt pe mare.

Statele Unite au numit exerciţiile o escaladare.

„Aceste activităţi reprezintă o escaladare semnificativă a eforturilor Chinei de a schimba status quo-ul. Sunt provocatoare, iresponsabile”, a spus un purtător de cuvânt al Casei Albe.

China spune că relaţiile sale cu Taiwan sunt o chestiune internă şi îşi rezervă dreptul de a încerca să controleze insula, prin forţă, dacă este necesar. Taiwanul respinge afirmaţiile Chinei, spunând că numai oamenii din Taiwan pot decide viitorul lor.

China a avertizat, de asemenea, Statele Unite să nu „acţioneze imprudent” şi să nu creeze o criză şi mai mare.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Navele chineze nu au nici o sansa :))) sunt cam batuti in cap sa se bata cu cineva care e in raza de actiune a rachetelor sale de pe tarm

  2. comunistii chinezi si dragonu de carton o sa-si rupa dintii in rachetele taiwanezilor…china trebuie condusa de democratii taiwanezi…🇹🇼💪🇺🇸💪🇹🇼💪🇺🇸

  3. Fierbe pământul din cauza câtorva tembeli de la cârma puterilor lumii! dacă tembelii ăștia NU ar mai exista?sau cum ar fi daca ar apărea unul și ar dispărea instantaneu?!?de ce nu se vrea? că s-ar putea!omenirea își merită sfârșitul inclin sa cred!frica și lenea își spun cuvântul!

  4. Chinezesti nu chineze. Apartin Chinei deci sunt chinezesti. Nu sunt persoane sa fie chineze. Vedeti ca google translate câteodată da erori