G4Media.ro

Navalny îndeamnă Occidentul la sancțiuni sistematice împotriva oligarhilor ruși / Opozantul rus…

Sursa foto: Flickr / Michał Siergiejevicz

Navalny îndeamnă Occidentul la sancțiuni sistematice împotriva oligarhilor ruși / Opozantul rus afirmă că sancțiunile actuale au vizat doar 46 din cei 200 de oligarhi ruși incluși pe lista Forbes

Criticul Kremlinului, Alexei Navalny, încarcerat, a cerut marți măsuri punitive sistematice împotriva oligarhilor ruși care îl susțin pe președintele rus Vladimir Putin și operațiunea sa militară din Ucraina, relatează AFP, citată de The Moscow Times.

Într-o lungă postare pe rețelele de socializare, el a afirmat că sancțiunile occidentale – ale Statelor Unite, Uniunii Europene sau Regatului Unit – au vizat doar 46 dintre cei 200 de oligarhi ruși incluși pe lista Forbes.

„Asta nu mi se pare că seamănă prea mult cu un război total împotriva oligarhilor lui Putin”, a spus Navalny.

Potrivit acestuia, șeful gigantului rus al gazelor Gazprom, Alexei Miller, nu se află încă pe lista de sancțiuni a UE.

Navalny a afirmat că celebrul oligarh rus – și fost proprietar al clubului de fotbal Chelsea – Roman Abramovici a scăpat până acum de sancțiunile SUA, în ciuda faptului că firmele sale „furnizează metal ministerului rus al apărării”.

„Nu ne putem aștepta la o scindare în rândul elitei lui Putin pe tema războiului dacă, în ciuda multor discuții, tot nu folosim bățul împotriva lor, permițându-le în același timp să își păstreze toți morcovii”, a spus el.

„Fac apel la toți alegătorii și legislatorii din UE, Marea Britanie, SUA și Canada să pună presiune asupra puterii executive și să îi forțeze să nu se mai implice în demagogie și să treacă urgent la sancțiuni personale masive împotriva hoților lui Putin.”

De asemenea, el a sugerat ca Uniunea Europeană, Statele Unite și Regatul Unit să interzică accesul pe teritoriul lor „timp de 20 de ani” tuturor celor care susțin ofensiva militară rusă în Ucraina.

Navalny ispășește o pedeapsă de nouă ani de închisoare într-o colonie penală de lângă orașul rus Vladimir, pentru acuzații de deturnare de fonduri despre care el și aliații săi spun că sunt motivate politic.

Dar el a continuat să transmită mesaje avocaților săi.

Navalny, în vârstă de 46 de ani, a devenit cunoscut ca blogger anticorupție și, înainte de a fi încarcerat, a mobilizat proteste antiguvernamentale în întreaga Rusie.

În 2020, el a supraviețuit cu greu unui atac de otrăvire pe care l-a pus pe seama autorităților ruse, dar în care Kremlinul a negat orice implicare.

El a fost arestat anul trecut la întoarcerea de la tratamentul din Germania, provocând o condamnare pe scară largă în străinătate.

Organizația sa anticorupție a întocmit o listă cu peste 6.000 de oficiali pe care îi acuză că au susținut operațiunea rusă din Ucraina vecină.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Te-ai descris perfect pe tine și pe ăla de mai sus

  2. Pfiiiiiii… (fac și eu ca Toma Caragiu în scheciu’ cu bursucii de la serviciu’ Financiar): da’ câți bursuci rusofili avem noi aicea?… sau e doar un bursuc cu mai multe conturi ca să pară că-s mai mulți? :)))))
    Mai răsfirați, băieți, mai răsfirați… 😀

    • VT, lingău al Rusiei, ți s-a spus de nenumărate ori că nu ai ce căuta aici? Ești greu de cap?

  3. Cum, nu mai e în Brașov, asa cum mințea propaganda rusă? Nț, nț, nț.😀

  4. Și vrei să-i pupi în cur? :)))))

  5. Restul de oligarhi inca mai cotizeaza pentru UE. Deja Jermania este disparata dupa gaze…