G4Media.ro

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina nu mai ajunge marți în…

sursa foto: www.gouvernement.fr

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina nu mai ajunge marți în Portul Agigea

Nava cu ajutoare umanitare franceze pentru Ucraina, care urma să ajungă, marţi, în portul Agigea, nu va mai sosi în ziua stabilită, din motive obiective, informează Ambasada Franţei, citată de Agerpres.

Reprezentanţa diplomatică anunţase, luni, că peste 1.000 de tone de bunuri, constând, printre altele, în vehicule de intervenţie, medicamente şi raţii alimentare, vor sosi printr-un transport maritim, marţi, în portul Agigea.

La sosirea în România, bunurile urmau fi transportate către hub-ul umanitar de la Suceava.

În cooperare cu ambasadele Franţei din România şi din Ucraina, donaţiile urmau să fie distribuite beneficiarilor ucraineni identificaţi, printre care Serviciul ucrainean de Urgenţă, Ministerul ucrainean al Sănătăţii, dar şi oraşele Cernihiv şi Harkov, municipiile Odesa şi Stryi.

Nava cu ajutoare umanitare a plecat din Marsilia pe 28 septembrie, unde a avut loc şi o ceremonie în prezenţa ministrului francez pentru Europa şi afaceri externe, Catherine Colonna.

Ajutoarele umanitare înseamnă:

*15 vehicule de pompieri şi salvare aduse la standardele ucrainene, inclusiv 8 motomarine semirigide; 19 tone echipament (echipament de salvare, degajare şi protecţie);

*25 de tone de medicamente de urgenţă şi de resuscitare şi un vehicul medical dotat cu aparat mobil de radiologie care permite efectuarea examinărilor pe teren;

*60.000 de raţii alimentare (două mese per raţie), 48 de tone de preparate şi 13 tone de lapte;

*5 generatoare, materiale de construcţie şi prelate;

*peste 200 de metri de poduri de urgenţă care vor fi utilizaţi pentru operaţiuni de reabilitare rapidă a infrastructurilor civile ucrainene.

Această operaţiune, denumită „Un bateau pour l’Ukraine / O navă pentru Ucraina”, este coordonată de Centrul de criză şi sprijin al Ministerului francez pentru Europa şi Afaceri Externe. Acest transport maritim fără precedent este realizat cu sprijinul Fundaţiei CMA CGM, care a pus la dispoziţie pentru această operaţiune nava sa „Aknoul”, precizează Ambasada Franţei.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

10 comentarii

 1. Francezii si seriozitatea , baba si mitraliera :))))))

 2. Draga Redactie, daca tot ati pus pe site stirea, poate reusiti sa aflati si cand o sa ajunga. Suntem in 2022 si ditai vaporul nu leviteaza prin spatiu. Poate o stii cineva de el. Cu motive obiective cu tot…..

  • N avea Grija ! Ajunge in Crimeea ! Ajutor telefonic pentru Kremlin !

  • Asteapta tranzit Bosfor cf infotrafficmarine. Eta Constanta 4 oct 02:00 lt.

  • Scuze, probabil nu are AIS-ul updatat, este vechea ETA. In situatii ca asta numai dupa tranzitarea stramtorii poti sa calculezi corect eta.
   Oricum nu ajunge astazi, ai 1-1.5 h tranzit stramtoare plus 14 h pana la Constanta.

 3. Va avea Z mai puține bunuri de vândut.

  • Tu trebuie sa retii doar atat: Rusia nu mai deține controlul deplin asupra nici uneia dintre cele patru provincii ucrainene „anexate”

  • Să mori tu? Cine ți-a spus?

  • covidel, tu viseaza in continuare. se vede din spatiu ca te ai vaccinat cu 4 doze dupa imaginile cu „chinezii morti pe strada de la covid”. vezi ca alea o fo fake news, ca si multe alte stiri la care te uiti.

 4. Să mori tu? Cine ți-a spus?