G4Media.ro

NATO, reacție la atacul Rusiei asupra navelor ucrainene: ”Susținem pe deplin suveranitatea…

NATO, reacție la atacul Rusiei asupra navelor ucrainene: ”Susținem pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a drepturilor de navigare în apele teritoriale”

NATO cere Rusiei să calmeze situația din Strâmtoarea Kerci și să asigure accesul liber al navelor ucrainene în apele lor teritoriale. Într-o declarație oficială, purtătorul de cuvânt Oana Lungescu arată că ”La summitul din iulie, liderii NATO și-au exprimat susținerea pentru Ucraina și au arătat clar că militarizarea constantă de către Rusia a Crimeei, Mării Negre și Mării Azov aduc noi amenințări la independența Ucrainei și subminează stabilitatea regiunii”.

Comunicatul integral al NATO după ce forțele FSB (serviciul secret rus) au atacat și capturat trei nave ucrainene:

”NATO monitorizează îndeaproape evenimentele din Marea Azov și Strâmtoarea Kerch și suntem în contact cu autoritățile ucrainene. Cerem reținere și de-escaladarea situației.

NATO susține pe deplin suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, inclusiv a drepturilor de navigare în apele teritoriale. Cerem Rusiei să asigure acces nestânjenit la porturile ucrainene din Marea Azov, în acord cu dreptul internațional.

La summitul din iulie, liderii NATO și-au exprimat susținerea pentru Ucraina și au arătat clar că militarizarea constantă de către Rusia a Crimeei, Mării Negre și Mării Azov aduc noi amenințări la independența Ucrainei și subminează stabilitatea regiunii”.

Foto: Jens Stoltenberg, secretarul general NATO (Sursa: NATO)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Sunt slavi! Ce treaba are NATO cu asta?Se bat intre ei!

    • Slavi, dar oare nu ne întrebăm: De ce ucrainienii au întâmpinat armatele lui Hitler ca pe o forță eliberatoare? Răspunsul este simplu: pentru că rusul nu poate trăi fară să se infrupte din munca altora, și asta de sute de ani, nu de ieri sau de alaltăieri…!

  2. Pace in Europa va fi atunci cand Rusia va fi sparta in bucati.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.