G4Media.ro

NATO numește ”important și oportun” anunțul Rusiei de retragere a trupelor de…

NATO numește ”important și oportun” anunțul Rusiei de retragere a trupelor de la granița cu Ucraina/ Alianța anunță că va rămâne ”vigilentă”

Anunţul Rusiei privind ordinul ca trupele sale să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exerciţiile militare aflate în desfăşurare în Crimeea şi Marea Neagră, este important şi oportun, a afirmat un reprezentant al NATO, care a precizat însă că Alianţa Nord-Atlantică va rămâne vigilentă, relatează Reuters.

”Orice măsuri către detensionare luate de Rusia ar fi importante şi necesare. NATO rămâne vigilentă şi noi vom continua să monitorizăm îndeaproape mobilizarea militară nejustificată în interiorul şi în jurul Ucrainei”, a afirmat demnitarul aliat.

El a adăugat că NATO este alături de Ucraina, care nu este membră a Alianţei, şi i-a cerut Rusiei să-şi retragă toate forţele de pe teritoriul ucrainean.

Rusia a ordonat comandamentului forţelor sale armate ca trupele să revină în bazele lor permanente începând de vineri, după exerciţiile militare aflate în desfăşurare în Crimeea şi Marea Neagră.

”Trupele şi-au demonstrat capacitatea de a asigura o apărare credibilă pentru ţară. De aceea am decis să încheiem activităţile de inspectare în districtele militare de sud şi de vest”, frontaliere cu Ucraina, a declarat ministrul rus al apărării Serghei Şoigu, citat într-un comunicat. El a subliniat, totuşi, că armata trebuie să fie pregătită pentru a răspunde rapid în cazul unei evoluţii ”nefavorabile” a situaţiei în apropierea exerciţiilor Defender-Europe, desfăşurate de NATO.

Defender-Europe este un exerciţiu multinaţional anual, sub comandament american, menită să construiască pregătire şi interoperabilitate între armatele SUA şi ale celorlalte state aliate, precum şi ale unor state partenere.

În perioada martie – iunie, peste 28.000 de militari din 26 de ţări vor desfăşura exerciţii în peste 30 de zone de pregătire din 12 state.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ NATO

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Parca aceiasi chestie sa intamplat si in 2014, si stim cum sa terminat.

  2. Este o lovitura de imagine pt putin. și a tot încordat mușchii și a tras linii roșii iar acum bate în retragere. Asta dacă nu cumva intenționează să le retragă la Kiev..

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.