G4Media.ro

Naționala Under-19 a României a încheiat ultima etapă a calificărilor la Europeanul…

Sursa foto: frf.ro

Naționala Under-19 a României a încheiat ultima etapă a calificărilor la Europeanul de fotbal din vară cu o înfrângere în fața Franței

Selecţionata României a fost învinsă de echipa Franţei, cu scorul de 4-2 (3-1), marţi, pe Stade De la Source din Orleans, în ultimul său meci din Grupa 1 a turului de elită al Campionatului European de fotbal Under-19 din 2023, ultima etapă a calificărilor înaintea Campionatului European. Cu o victorie și două înfrângeri, tricolorii n-au obținut însă calificarea la Euro.

În meciul precedent, România câștigase cu 3-1 în fața Irlandei de Nord, după înfrângerea cu 0-4 suferită în primul meci, contra Norvegiei, notează site-ul Federației Române de Fotbal.

De altfel, nordicii sunt cei care au obținut calificarea din grupa României, cu victorii pe linie la Turul de Elită. Turneul final va avea loc în perioada 3-16 iulie și va fi găzduit de Malta.

În primul sfert de oră aș meciului, Franța a marcat de două ori. Pop a redus din diferență pentru tricolori, însă Doué a dus scorul la 3-1 înainte de pauză.

În repriza a doua, în minutul 58, Borza a trimis mingea în bară. Venit de pe banca de rezerve, Atanas Trică a marcat pentru România, iar Ben Seghir a stabilit scorul final în urma unei lovituri de la 11 metri.

În celălalt meci al grupei, Norvegia a dispus de Irlanda de Nord cu 5-2.

Norvegia a ocupat primul loc în clasamentul final, urmată de Franţa, 6 puncte, România, 3 puncte, Irlanda de Nord, 0 puncte.

Doar câştigătoarele celor şapte grupe din turul de elită vor obţine calificarea la Campionatul European U19 din această vară. Turneul final va avea loc în perioada 3-16 iulie, în Malta.
 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...