G4Media.ro

NASA: Calea Lactee are cel puțin 300 de milioane de planete potențial…

NASA: Calea Lactee are cel puțin 300 de milioane de planete potențial locuibile

Galaxia noastră este plină de planete potențial locuibile – cel puțin 300 de milioane, potrivit NASA, preluată de CNN și Digi24.ro

Telescopul spațial Kepler al agenției spațiale americane a petrecut nouă ani într-o misiune de vânătoare de planete și a identificat mii de exoplanete din galaxia noastră înainte de a rămâne fără combustibil.

Cu toate acestea, întrebarea principală a misiunii inițiale a rămas: câte dintre aceste planete sunt locuibile?

Oamenii de știință din întreaga lume au analizat datele lui Kepler și susțin că au găsit răspunsul. Potrivit cercetărilor publicate în The Astronomical Journal, există aproximativ 300 de milioane de lumi potențial locuibile în galaxia noastră, adică planete telurice (formate din roci și metale) capabile să susțină apă lichidă la suprafața lor.

NASA a declarat că acest număr este o aproximare conservatoare și „ar putea fi mult mai multe”.

Unele dintre aceste planete descoperite ar putea fi suficient de aproape de sistemul nostru solar pentru a fi considerate „vecini interstelari”, cea mai apropiată fiind la aproximativ 20 de ani lumină distanță.

„Kepler ne-a arătat deja că există miliarde de planete, dar acum știm că o bucată bună din acele planete ar putea fi telurice și locuibile”, a declarat Steve Bryson, cercetător NASA și autorul principal al studiului.

„Deși acest rezultat este departe de a fi o valoare finală, iar apa de pe suprafața planetei este doar unul dintre numeroșii factori care susțin viața, este extrem de interesant faptul că am calculat că aceste lumi sunt atât de comune cu o încredere și o precizie atât de ridicată”, a adăugat Bryson.

Studiul a fost o colaborare globală între oamenii de știință ai NASA care au lucrat la misiunea Kepler și cercetătorii de la agenții spațiale internaționale, din Brazilia până în Danemarca.

Cistește integral pe Digi24.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Niciuna asa frumoasa ca Terra.

  • IDENTICA CU TERRA NU ESTE NICIUNA,AI DREPTATE,INSA FRUMOASA…E DISCUTABIL.
   PROBABIL CA DACA AI FI PE O PLANETA UNDE VEI EXPERIMENTA O TEMPERATURA CONSTANTA,VEI AVEA PARTE DE 3 APUSURI/RASARITURI DE SOARE(SISTEM TRIPLU) CU NUANTE DIFERITE(DE LA GALBEN,ORANJ CATRE ALBASTRU) CU VEGETATIE CE POATE A EXISTAT PE PAMANT ACUM 150 MIL ANI SAU POATE MULT MAI EXOTICA SI UNICA,CU FENOMENE METEO SF,CU FAUNA CE MINTEA NU A APUCAT SA-SI IMAGINEZE…SI FRUMUSETEA ESTE SUBIECTIVA.DACA NOUA NIU SE PARE PAMANTUL CEL MAI CEL IMAGINEAZA-TI CE ESTE IN GALAXIA NOASTRA.
   NE TREBUIE VREO 10 DE ELON MUSK CA SA GRABIM SALTUL TEHNOLOGIC CATRE SISTEME DE PROPULSIE CARE SA FACA CALATORIILE INTERSTELARE FEZABILE.

 2. nu mai cautati asa departe cand ce cautati e de fapt asa aproape
  Marte si Luna vor fi urmatoarele planete locuite , terra-formate

  e loc destul pentru toate civilizatiile extraterestre din Univers

  :))

  • Ceva draguti de emigranti pot fi trimisi sa colonizeze ei ca sa nu mai fie frustrati ca doar albii au facut-o!!!

 3. Daca 300 mil potential locuibile de ce nu au gasit macar una sigura sa aduca dovezi, una singura,prosti ingit vrajeli

  • @Eu – pai eu zic sa te duci tu sa le spui cum sa adune dovezile, poate ii luminezi si pe cercetatorii aia prosti de la NASA…

 4. https://www.youtube.com/watch?v=rhFK5_Nx9xY&t=92s
  Ca specie avem atatea de facut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.