G4Media.ro

Muzeul „Sigmund Freud” din Viena, redeschis sâmbătă, după 18 luni de renovare.…

Muzeul „Sigmund Freud” din Viena, redeschis sâmbătă, după 18 luni de renovare. Muzeul adună anual 110.000 de vizitatori

Muzeul „Sigmund Freud” din Viena a fost redeschis sâmbătă, după 18 luni de renovare, iar acum toate încăperile private şi cele în care a lucrat psihanalistul timp de 47 de ani sunt accesibile publicului.
Casa în care Freud a trăit timp de 47 de ani, înainte să fugă de nazişti, în 1938, a devenit muzeu începând cu 1970. În fiecare an, muzeul adună în jur de 110.000 de vizitatori.
Zona expoziţională are acum, după lucrările de renovare, 550 de metri pătraţi – a relatat directoarea Monika Pessler, potrivit tellerreport.com.
Pe lângă trei noi expoziţii permanente, în centru se află fostul apartament al familiei şi cabinetul lui Freud şi al fiicei, Anna.
Note, ediţii princeps, fotografii şi obiecte personale, precum geanta de doctor, oferă o imagine despre cariera impresionantă a psihanalistului.
Începând cu octombrie 2020, va fi deschisă vizitatorilor și biblioteca din incinta muzeului. Este considerată cea mai mare bibliotecă din Europa, dedicată psihanalizei.
„Freud a avut ocazia de a lua câte ceva cu el în exilul la Londra şi este important pentru noi să marcăm aceste goluri, ceea ce reprezintă o metaforă pentru pierderea culturii şi umanităţii sub teroarea regimului nazist”, a explicat directoarea, conform news.ro
Sursa Foto: destepti.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Nimic din ce a scris baiatul ala nu era stiinta. Foarte probabil, familia lui era singura unde fiul voia s-o punctepuncte pe ma-sa.

    • Spre deosebire de „familia” postacilor sputnikari unde „mă-sa”, adică putinoaia, obișnuiește sa-si „puncte puncte fii” , așa cum e „știința” de la Marx încoace.

  2. El ar fi scris ca obsesiile unora sunt atenuate prin postari idioate!

  3. Dacian…, ești prost cu spume! Și o spun fără îndoieli și regrete.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.