G4Media.ro

VIDEO Muzeul Luvru se transformă în sală de sport înainte de Jocurile…

sursa foto: https://www.louvre.fr/

VIDEO Muzeul Luvru se transformă în sală de sport înainte de Jocurile Olimpice de la Paris: Sesiuni sportive matinale în mijlocul colecțiilor de artă

Pentru a marca Jocurile Olimpice din Franţa, Muzeul Luvru propune sesiuni sportive matinale în mijlocul unora dintre cele mai frumoase colecţii ale sale, transmite News.ro.

Cel mai vizitat muzeu din lume oferă o nouă experienţă „Courez au Louvre”, „o sesiune de pregătire fizică ce combină tururi ghidate, dans şi antrenament sportiv”. Începând cu ora 8.00, înainte ca uşile să se deschidă pentru publicul larg, vizitatorii pot explora operele de artă într-un mod activ din punct de vedere fizic.

Timp de o oră, mai mulţi antrenori vor ghida vizitatorii curajoşi în diferite părţi ale muzeului pentru patru sesiuni de zece minute. În program: yoga, dancehall, cardio şi disco.

Conceptul a fost al lui Mehdi Kerkouche, un coregraf şi dansator în vogă, care a fost desemnat să combine arta şi sportul. „Aruncăm o privire diferită asupra colecţiilor muzeului”, a declarat Laurence des Cars, curatorul muzeului, pentru France TV.

Cu o durată de o oră, această sesiune sportivă neobişnuită costă 38 de euro (33 de euro cu reducere, 15 de euro pentru tineri/solidaritate). Biletul dă apoi dreptul la o vizită gratuită la expoziţia „L’Olympisme. Une invention moderne, un héritage antique” şi să se plimbe din nou prin muzeu.

Situat chiar în centrul capitalei franceze, Luvru va fi în centrul Jocurilor de la Paris. Flacăra olimpică va face o oprire aici, iar probele de ciclism pe şosea şi maraton vor trece prin curtea muzeului, în timp ce Place de la Concorde, aflată la doar câţiva metri distanţă, va fi transformată într-un stadion în aer liber pentru competiţiile de BMX freestyle, breaking, skateboarding şi baschet 3×3.

Reprezentanţii muzeului au dezvăluit un bogat program de evenimente legate de Jocurile Olimpice de la Paris 2024, inclusiv aceste tururi sportive şi expoziţia temporară care urmăreşte istoria olimpismului. În plus, muzeul va invita o serie de sportivi francezi în următoarele săptămâni şi propune deja un traseu de ghicitori legat de Jocurile Olimpice, în colaborare cu alte patru muzee pariziene (Pompidou, Orsay, Orangerie şi Quai-Branly).

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...