G4Media.ro

Muzeul de ceară din Paris scoate de la expoziție statuia lui Putin,…

Sursa foto: JULIEN DE ROSA / AFP

Muzeul de ceară din Paris scoate de la expoziție statuia lui Putin, în semn de protest față de invazia rusă împotriva Ucrainei / Directorul muzeului: „Poate că președintele Zelensky îi va lua locul”

Muzeul Grevin din Paris a îndepărtat marți statuia de ceară a președintelui rus Vladimir Putin, în semn de protest față de invazia rusă în Ucraina și după ce aceasta a fost avariată de vizitatori în weekend, relatează Reuters.

Statuia, care a fost creată în 2000, a fost mutată într-un depozit până la noi ordine, iar muzeul ia în considerare înlocuirea ei cu o statuie a președintelui ucrainean Volodimir Zelensky.

„Astăzi nu mai este posibil să prezentăm un personaj ca el… pentru prima dată în istoria muzeului retragem o statuie din cauza evenimentelor istorice în curs”, a declarat directorul muzeului, Yves Delhommeau, la radio France Bleu.

În weekend, statuia a suferit atacuri din partea vizitatorilor și părea dezordonată, a spus el.

„Având în vedere ceea ce s-a întâmplat, noi și personalul nostru nu vrem să fim nevoiți să-i reparăm părul și aspectul în fiecare zi”, a spus Delhommeau.

Un purtător de cuvânt al muzeului a spus că nu este clar în ce circumstanțe s-ar putea întoarce statuia.

Întrebat cine l-ar putea înlocui acum pe Putin în locul gol dintre statuile președintelui american Joe Biden și președintelui chinez Xi Jinping, Delhommeau a spus că ar putea fi Zelenski.

„Poate că președintele Zelensky îi va lua locul… a devenit un erou pentru că a rezistat și pentru că nu a fugit din țara sa. Ar putea foarte bine să-și ia locul printre marii oameni ai istoriei și ai zilei de astăzi”, a spus el.

În 2014, după anexarea Crimeei de către Rusia de către Ucraina, un demonstrant înjunghiat statuia, i-a zdrobit capul și a pictat „Kill Putin” („Ucide-l pe Putin”) pe pieptul statuii.

Sursa foto: JULIEN DE ROSA / AFP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Dati-i foc in vazul lumii, sa vada descreieratu’ ce-l asteapta.

  2. Imaginea este sugestiva! De gat va fi ridicat!

  3. Dati-i f0c in vazul lumii, sa vada des creieratu’ ce-l asteapta.

    PS M UE g4media, cenzurati mai rau ca armatele de lingai ai desc reieratului.

  4. S-au saturat sa curete statuia de scuipat, de trei ori pe zi…

  5. Dați-o la câini!