G4Media.ro

Mutarea obținerii autorizației ISU de la director la primar, pentru acreditarea școlilor…

Mutarea obținerii autorizației ISU de la director la primar, pentru acreditarea școlilor de stat este neconstituțională – Gabriel Ispas, fost secretar de stat în Ministerul Educației

Mutarea responsabilității obținerii autorizației ISU de la directorul de școală, la primar, pentru autorizarea și acreditarea școlilor de stat este neconstituțională, a declarat pentru Edupedu.ro fostul secretar de stat în educație Gabriel Ispas. “Este neconstituțională discriminarea între unitățile de învățământ, în funcție de proprietar. Nu s-au gândit nici la faptul că unele primării închiriază locații de la diverși particulari”, a precizat Ispas, coordonator Pro România Sector 4.

Guvernul Dăncilă a aprobat ieri o Ordonanță de Urgență care introduce o excepție pentru grădinițele și școlile de stat: autorizarea și acreditarea lor nu mai sunt condiționate de prezentarea de către directorul unității de învățământ de stat a autorizației de securitate la incendiu, “întrucât se află în responsabilitatea autorităților administrației publice locale, în calitate de proprietari ai imobilelor”. În concluzie, responsabilitatea obținerii avizului ISU trece de la directorul școlii, la primar, în cazul instituțiilor de stat. La grădinițele și școlile private, responsabilitatea rămâne neschimbată

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Directorul e mult mai responsabil pentru securitatea copiilor decat primarii protejati de lege politic. La Colectiv nu se intampla nenorocirea daca avizul ISU era in responsabilitatea directorului clubului si nu a primarului Piedone cu cei doi inspectorii ISU.

  2. In sectorul 4 , primarul responsabil Lăbuță a încuviințat demararea lucrărilor de reabilitare pt o școală în vederea obținerii obținerii autorizației ISU. Ai zice că e un lucru lăudabil, daca n-ai ști că tovarășul primar a decis ca lucrările să te desfășoare IN TIMPUL.ORELOR DE CURS, sfidând cu maxima nesimțire atmosfera in care copiii trebuie sa învețe și siguranța lor în pauze . Ce mai contează că elevii, inclusiv cei din ciclul primar, au împărțit culoarele școlii cu muncitorii, cu zgomotul&praful și cu caloriferele scoase de la locurile lor și lăsate la întâmplare?! Pt Lăbuță e mai important sa demonstreze ca e om de acțiune… și ca el vor mai face și alți primari, pt că așa le.permite o lege șchioapă .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.