G4Media.ro

Mureș: Posturile de directori de școli, interes scăzut printre profesori. Concursul va…

Foto: Pexels.com

Mureș: Posturile de directori de școli, interes scăzut printre profesori. Concursul va fi monitorizat audio-video

Concursul pentru funcțiile vacante de director și director adjunct în școlile mureșene va avea loc în 15 octombrie, însă numărul locurilor disponibile este mai mare decât cel al candidaților înscriși, transmite agenția Rador. Astfel, pentru cele 271 de funcții de directori și directori adjuncți s-au înscris 250 de candidați, dar două dosare au fost respinse deja în etapa preliminară.

Viitorii directori vor trebui să ia cel puțin nota 7 la concursul scris, după care vor trece printr-un interviu, a precizat pentru Radio Tg.Mureș inspectorul școlar general al județului Mureș, Sabin Păscan: „După proba scrisă, candidații care promovează testul scris, adică obțin nota minim 7, vor avea la dispoziție, conform calendarului, 3 zile, în care să opteze pentru funcția dorită, respectiv unitatea de învățământ pentru care vor trebui să susțină, în perioada noiembrie-decembrie și probă de interviu. În situația în care funcțiile de director și director adjunct nu se ocupă de vreun coleg de-al nostru prin concurs, conform metodologiei și legislației în vigoare, inspectorul școlar general, cu avizul persoanei în cauză și cu acordul consiliului de administrație, numește în continuare, prin detașare în interesul învățământului, procedură după care am debutat și la începutul acestui an școlar”.

Președintele Sindicatului „Spiru Haret” Mureș, Maria Rezi, a explicat că mulți directori nu au avut timp să se pregătească pentru concurs sau au fost depășiți de responsabilitățile din timpul pandemiei.

„Unii care sunt acum directori, mult timp nu prea au avut în această perioadă când au fost prinși de atâtea și atâtea probleme pe care le ridică unitatea școlară, și atunci s-ar putea să avem și surprize, să nu facă această notă de 7. S-au speriat de pandemie, s-au speriat de bibliografie sau s-au bazat că vor merge mai departe, bazându-se pe faptul că, dacă nu merge nimeni, s-ar putea să meargă în continuare, pe aceleași criterii”.

Concursul de directori va avea loc la Liceul Teoretic „Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș și va fi înregistrat și monitorizat audio video. (Foto: Pexels.com)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter