G4Media.ro

Municipiul Râmnicu Vâlcea și alte patru localități din județ, în scenariul roșu…

Municipiul Râmnicu Vâlcea și alte patru localități din județ, în scenariul roșu / Se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele şi sălile de jocuri de noroc

Noi restricţii, printre care suspendarea activităţii cu publicul a restaurantelor şi cafenelelor, au fost decise vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vâlcea pentru municipiul Râmnicu Vâlcea şi alte patru localităţi din judeţ în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este de peste 3 la mia de locuitori, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Vâlcea, remis Agerpres.

Restricţiile, printre care suspendarea activităţii cu publicul a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor şi sălilor de jocuri de noroc în localităţile cu incidenţă cumulată a cazurilor de COVID-19 de peste trei la mia de locuitori, vor intra în vigoare începând de luni, 8 martie şi se vor aplica pentru o perioadă de o săptămână.

Totodată, în localităţile cu incidenţă de peste trei la mia de locuitori, începând de luni unităţile de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea conform scenariului roşu, care presupune prezenţa fizică la clasă a preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar, iar ceilalţi elevi vor participa la cursuri online.

Vineri s-a înregistrat incidenţă mai mare de trei la mia de locuitori în localităţile: Bujoreni (4,19), Şuşani (3,35), Creţeni (3,34), Râmnicu Vâlcea (3,20) şi Goleşti (3,15).

În judeţul Vâlcea sunt în prezent 22 de focare de COVID-19 în centre rezidenţiale, la agenţi economici, unităţi de învăţământ, o unitate sanitară şi în cadrul instituţiilor publice. Unul dintre focare, cu patru cazuri, este la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, potrivit unei informări postată pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vâlcea.

În prezent, în spitalele din judeţul Vâlcea sunt internate 177 de persoane confirmate cu COVID-19, dintre acestea 22 fiind asimptomatice şi cu forme uşoare ale infecţiei, 141 au forme medii şi 14 sunt internate în Secţia ATI.

Potrivit DSP, în judeţul Vâlcea, de la începutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate 12.202 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 224 decese.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Romani, nu mai comentati, serviciile trimit angajatii cu arme PSI sa va atace ! Am patit-o azi dimineata !!! Nu e de gluma cu criminalii sistemului securist mafiot!