G4Media.ro

Mulți investitori străini fac în continuare afaceri în Rusia, în pofida războiului…

Sursa foto: Twitter/ MFA Russia

Mulți investitori străini fac în continuare afaceri în Rusia, în pofida războiului și a sancțiunilor occidentale, transmite Comisia Europeană

Un mare număr de investitori străini fac în continuare afaceri în Rusia, în pofida războiului declanşat de aceasta în Ucraina şi a sancţiunilor occidentale ce i-au fost impuse, a confirmat vineri Comisia Europeană, potrivit agenţiei DPA, citată de Agerpres.ro.

„Comerţul internaţional şi prezenţa afacerilor străine în Rusia s-au diminuat semnificativ. Peste 40% dintre investitorii străini fie au decis să părăsească Rusia, fie şi-au lichidat deja afacerile” în această ţară, precizează Comisia Europeană în răspunsul la o întrebare primită din partea eurodeputatului german Moritz Körner, membru al grupului liberal Renew Europe.

Datele pe care executivul comunitar şi-a fundamentat acest răspuns sunt extrase din statisticile Yale Management School şi ale institutului ucrainean KSE.

„Orice companie care continuă să facă profituri în Rusia susţine direct maşina de război a lui Putin prin taxele pe care le plăteşte statului rus”, consideră europarlamentarul liberal, care doreşte ca UE să înăsprească sancţiunile împotriva Rusiei în aşa fel încât nicio companie europeană să nu mai facă afaceri în această ţară.

Un studiu publicat vineri de Banca Naţională a Elveţiei arată că războiul din Ucraina împreună cu sancţiunile impuse în consecinţă Rusiei au diminuat creşterea economică şi au alimentat inflaţia în statele europene, în special în Germania, iar efectele economice negative ale războiului vor fi probabil mai semnificative pe termen mediu şi lung.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...