G4Media.ro

Motorola a prezentat un smartphone pliabil care se poate înfășura la încheietura…

Sursa foto: Facebook/Motorola

Motorola a prezentat un smartphone pliabil care se poate înfășura la încheietura mâinii/ Telefonul poate genera un fundal care să se asorteze cu ceea ce poartă utilizatorul

Motorola crede că în viitor am putea purta telefoanele la încheietura mâinii. Compania, care este deținută de gigantul chinez Lenovo, a prezentat un smartphone pliabil în timpul Mobile World Congress din Barcelona, Spania, după ce l-a prezentat într-un videoclip anul trecut, scrie CNBC.

Este vorba doar de un produs concept, așa că este posibil să nu fie lansat niciodată. Dar Motorola dorește să arate progresul tehnologiei de afișare pentru a se remarca pe piața aglomerată a smartphone-urilor.

În timpul unei demonstrații, un reprezentant Motorola a arătat cum telefonul se poate îndoi în diferite moduri pentru a se înfășura în jurul încheieturii mâinii sau pentru a sta în picioare pe o masă.

Atunci când telefonul este înfășurat în jurul încheieturii mâinii, modul de afișare a informațiilor se schimbă. De exemplu, aplicațiile apar în partea de sus a ecranului.

Reprezentantul a spus că telefonul este „conștient de context”, astfel încât se adaptează în funcție de modul în care a fost îndoit.

Mecanismul care permite ca telefonul să se îndoaie a fost descris de reprezentantul Motorola ca fiind similar cu modul în care funcționează coloana vertebrală umană.

Sursa foto: Facebook/Motorola

Într-o demonstrație, reprezentantul a folosit telefonul pentru a face o fotografie a unei rochii. Telefonul a generat apoi un fundal care să completeze ținuta. Acel fundal ar putea fi aplicat pe dispozitiv, astfel încât, atunci când utilizatorul îl poartă, telefonul să devină un accesoriu de modă.

Lenovo și Motorola prezintă adesea prototipuri de dispozitive. În timpul MWC, Lenovo a prezentat un laptop cu un ecran transparent. Anul trecut, Motorola a anunțat un smartphone cu un ecran care se înfășura.

Ecranul pliabil de la Motorola pare să se bazeze pe unele dintre progresele realizate cu ecranele pliabile în ultimii ani. Motorola a reînviat brandul său Razr în 2020 sub forma unui smartphone pliabil.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează