G4Media.ro

Moţiunea lui Florin Cîţu pentru Congresul PNL: Revizuirea Constituţiei, desfiinţarea secției speciale,…

Sursa Foto: Facebook

Moţiunea lui Florin Cîţu pentru Congresul PNL: Revizuirea Constituţiei, desfiinţarea secției speciale, intrarea României în Spaţiul Schengen, sporirea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului

Moţiunea prin care Florin Cîţu candidează pentru funcţia de preşedinte al PNL şi pe care o va depune vineri, de la ora 16.00, se numeşte „România liberală” şi are 28 de pagini, transmite News.ro

Principalele puncte ale documentului propuse de premier pentru dezvoltarea României sunt revizuirea Constituţiei, desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, intrarea ţării noastre în Spaţiul Schengen şi apropierea de moneda euro, creşterea investiţiilor şi încurajarea antreprenoriatului, cât şi digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului.

 • În ceea ce privește ideologia, Cîțu spune că ”PNL va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creștin-democrația și conservatorismul. Lianții ideologici care unesc toate orientările din interiorul partidului sunt fondul liberal comun și apartenența la mișcarea populară europeană”.

„Esenţa liberalismului: proprietatea privată şi toate corolarele care decurg din aceasta – ordinea pieţei libere, încrederea în capacitatea antreprenorială şi buna funcţionare a democraţiei – nu s-au bucurat de atenţia cuvenită în societatea românească, ci au fost mai degrabă stigmatizate”, precizează Florin Cîţu în textul moţiunii.

Textul complet al moţiunii lui Florin Cîţu poate fi accesat AICI.

„Mediul politic, dar şi societatea civilă sunt încă tributare unor mentalităţi preponderent etatiste. Din nefericire, statul continuă încă să fie văzut ca o sursă a prosperităţii şi i se cere intervenţia la fiecare pas.

Aşadar, noi, liberalii, avem datoria de a revigora potenţialul inovator şi antreprenorial al societăţii, iar atragerea elitelor din fiecare nouă generaţie şi menţinerea lor în ţară vor fi posibile numai prin schimbarea percepţiei, prin înţelegerea rolului eroic pe care-l au cei care încep o afacere, care generează bunuri ce servesc bunăstării generale, plătesc salarii şi taxe şi, în cele din urmă, generează profit. (…)

Suntem în PNL pentru că suntem liberali. Pentru că apărăm drepturile cetăţenilor, proprietatea şi piaţa liberă. Pentru că vrem ca legea şi administraţia să ofere fiecărui român şanse egale de a prospera. Este momentul să ne asumăm public aceste valori”, mai arată moţiunea lui Florin Cîţu.

Premierul mai spune că „a venit timpul unei schimbări de paradigmă”.

Publicitate electorală

„Este nevoie să ne îndreptăm atenţia asupra valorilor autentic liberale precum libertatea, spiritul întreprinzător, responsabilitatea personală.

În acest sens, este imperativ să readucem în centrul discuţiei instituţia proprietăţii private şi să descătuşăm spiritul antreprenorial care continuă să fie înăbuşit de reglementări, de o povară fiscală excesivă şi de un aparat birocratic supradimensionat şi ineficient.

A sosit clipa să recunoaştem că dezvoltarea poate veni numai în măsura în care avem un cadru instituţional propice economisirii şi alocării resurselor prin mecanismul pieţei libere”, mai explică Cîţu.

El precizează că „PNL va rămâne un partid de centru-dreapta, care are drept curente principale liberalismul, creştin-democraţia şi conservatorismul. Lianţii ideologici care unesc toate orientările din interiorul partidului sunt fondul liberal comun şi apartenenţa la mişcarea populară europeană”.

Liberalismul modern pe care îl susţine actualul prim-ministru se bazează pe următorii piloni:

 • Punerea cetăţenilor în centrul guvernării şi politicii prin oferirea celui mai avantajos contract politic pentru aceştia.
 • Statul de drept.
 • Statul eficient pus în slujba cetăţeanului.
 • Concentrarea statului asupra furnizării corespunzătoare a celor mai importante bunuri şi servicii publice.
 • Furnizarea cadrului instituţional necesar producţiei private eficiente a unor bunuri şi servicii aflate astăzi în sarcina statului.

Florin Cîţu va depune moţiunea prin care candidează la şefia PNL vineri, de la ora 16.00. El va fi flancat de liderii de organizaţii judeţene şi de miniştrii care au anunţat până acum că îl susţin în competiţia împotriva lui Ludovic Orban, au declarat surse apropiate premierului, pentru News.ro.

Miercuri, o parte din liderii liberali reuniţi în şedinţa Biroului Politic Naţional au votat o derogare de vechime pentru ca Florin Cîţu să poată candida la preşedinţia partidului. La şedinţă au participat doar susţinătorii premierului şi Ludovic Orban.

Derogarea era necesară deoarece statutul PNL prevede o vechime de minimum 5 ani pentru a canddia la funcţia supremă în partid. Florin Cîţu este membru PNL din 2016, dar susţine că prima oară s-a înscris în partid în 1990. „După ceea am plecat din ţară şi am reînnoit povestea în 2016, la Bucureşti”, a mai spus el.

Alegerile în organizaţiile judeţene ale PNL s-au încheiat la începutul acestei luni. Peste 30 dintre cei 48 de lideri de filiale au anunţat că îl susţin pe Florin Cîţu la congresul din 25 septembrie, în vreme ce doar 12 şi-au exprimat sprijinul pentru Ludovic Orban. Însă nu toţi liderii de organizaţii s-au angajat într-o tabără sau alta, printre neutri numărându-se Ilie Bolojan de la Bihor, Dan Motreanu de la Giurgiu sau Gheorghe Falcă de la Arad.

Contabilizând delegaţii din organizaţiile ale căror lideri au anunţat că îl susţin pe Cîţu, tabăra premierului se laudă că va obţine peste 3.000 de voturi la Congres, victoria, spun ei, fiind ca şi asigurată.

În acelaşi timp, calculând delegaţii din organizaţiile ale căror lideri şi-au anunţat sprijinul pentru Ludovic Orban, actualul lider PNL ar lua puţin peste 1.000 de voturi. Surse din tabăra Orban susţin însă că mulţi dintre delegaţii pe care se bazează Cîţu vor vota cu actualul lider PNL, ei avansând un procent cuprins între 10 şi 20%.

La Congresul din 25 septembrie vor participa 5.000 de delegaţi din ţară.

Ludovic Orban şi-a depus joi moţiunea prin care candidează pentru un nou mandat la şefia PNL. Ulterior, el a declarat că reprezintă o certitudine pentru partid şi că moţiunea sa este una liberal-conservatoare. „PNL este total diferit faţă de cum a arătat, din păcate, în ultimele 2-3 luni. PNL are membri de calitate, oameni cu prestigiu profesional, oameni de caracter”, a afirmat Orban.

Sursa: News.ro

Citește și

DOCUMENT Ce le promite Ludovic Orban liberalilor: Lege pentru răspunderea magistraților, bani și putere pentru baronii locali, plus o Doctrină liberală conservatoare

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

92 comentarii

 1. Reîntorcîndu-ne in actualitatea romanesca ne este dat sa traim o situatie de exceptionalitate politica . Un cumul de intimplari si de decizii politice au determinat ca premierul actual CITU sa fie practic de neinlocuit pe scena politicului ,indiferent ce ar dori ,unii sau altii aflati in scena politica romaneasca ,sa faca .Practic premierul Citu a devenit premier Independent nici o forta politica , USR, PNL,UDMR,PSD sau AUR ,nici macar Presedintele Romaniei , nemaiputind sa il scoata din jocul politic guvernamental . Citu conduce in acest moment Romania fara a putea fi oprit in as realliza toate programele propuse . Deciziile premierului vor navali, in spatiul public .intr-un ritm nicicind atins de vreo guvernare .Nimeni nu poate sa ii opreasca nici numirile pe functii ,nici restructurarile guvernamentale , nici ordonantele de urgenta (va fi o avalansa de astfel de ordonante ) fara a avea niste costuri politice de nesuportat pentru el sau partidul din care face parte

  • @frate, stilul asta al tau descriptiv se numeste lalaiala si implica doar anumite categorii de cititori si autori

  • dragos inca topai pe Gangnam Style

  • dragosel daca nu pricepi sa iti facem un desen

  • Da sigur conduce racheta spre Marte!!!!! Tzara asta a fost condusa de 30 de ani de P$$$$D. Uita-te in toate deconcertatele,la nivel judetean , esalonul 2,3 in ministere sunt toti psdache. Astia taie si spanzura in Romania. Daca vrei sa iti reglezi treburile tre sa te duci la un jupan din astia. Tu doar mamanci ciuperci si nu stii unde e Romania Reala.

  • rica te cheama si venturiano ?

  • Acest laudatio e gretos, daca nu am sti ca Frorinache e un simplu tepar, care ar vinde PNL pentru o liniuta….Catzu e o biata marioneta in mana vechiului PDL….maretele reforme promise nu le poate face.,,nu are majoritate in parlament,..,.,iar un referendum are sansa sa nu faca cvorum….adevaratul program Catzu e simplu….dau functii celor de ma voteaza, dau fonduri cui dorseste Valceanu, dar pe comision, in rest, reformele sa mai astepte, tocmai a de numit in functii prietenii astia noi…si sa o ia dracu de justitie, tocmai ce am luat toti coruptii din partid in echipa mea

  • @Inteleptul/mafalda/albina (ca sunteți una și aceeași persoana)

   Amice din punct de vedere psihologic postările tale se încadrează în patologia specifica delirului de grandoare. Îl divinizezi pe Citu, primul ministru cu închisoare la activ, țepe trase băncilor și CV falsificat.

  • ioane scoate icoana de la naftalina ?

 2. „Revizuirea Constituţiei” e un stereotip, pacat, nu ma asteptam de la Cîțu

  • te asteptai la cine ?aude ?

  • Nu va asteptati? De ce?
   Revizuirea constitutiei nu se poate face, desfiinţarea secției speciale se poate face dar nu se va face (decit, cine stie, vreo presiune majora de undeva …), intrarea in Schengen, oricit ar parea utililor ca nu-i asa, nu tine de noi.
   In rest, vorbe ca nu costa.

 3. Revizuirea constitutiei cu 25%.Iar ai prizat cocaina?
  Pentru dezincriminarea consumului de droguri si a abuzului in serviciu(marele vis al penalilor) trebuie modificat doar codul penal.

 4. Momentul este de exceptie . Citu cumuleaza toata puterea in Romania . Orban nu va capacita mai mult de maximum 15 procente voturi obtinute in alegerile pentru sefia PNL. Pe masura ce si membrii votanti din PNL inteleg vor sari gardul si vor trece de partea lui Citu . Mai mult de atit , majoritatea ploliticienilor actuali (din garda veche )sunt depasiti de ceea ce se intimpla economic si politic . Habar nu au despre ce este vorba . Priviti in urma si vedeti cu usurinta ca nu mai exista nici un politician ce ar putea sa ii faca fata lui Citu . Prin ziare si prin TV-uri mai se zbat o vreme unii sa schimbe lucrurile . Nu vor putea . Citu nu poate fi demis , nu poate fi inlaturat , nu poate fi combatut si nici nu poate fi contrazis la nivel de decizie guvernamentala . Citu face jocurile .Va urma o perioada de mari schimbari in Romania . Deja cei care inteleg vad asta .

  • Tragi cam mult pe nas, mai diluiaza cu faina.

  • Delir schizofrenic.trageti liniute impreuna?

  • ba ce esti prost ca noaptea

  • Sa nu uitam ca daca Cîțu nu ar fi politician nu ar avea niciun motiv sa ramana in țară. Ar pleca linistit.
   Spre deosebire de Barna, Dragoș și restul din USR PLUS

  • „Cîțu face jocurile” – este partea vizibilă a aisbergului, el nefiind o personalitate puternică, care să se fi impus prin eforturi proprii, prin câștigarea personală a unor lupte, prin discursuri motivante, convingătoare. În spatele lui este vizibil Iohannis, un păpușar căruia îi plac mediocrii ca Gorghiu ori Bușoi. Dar cum nici el nu excelează la capitolul personalitate, caracter, forță, se pare că el însuși este acționat din spate. Întrebarea care rămâne este: Cine se află la capătul firelor și care îi sunt intențiile?
   Dar oricum ar fi ele, bune sau rele, trist este că nu putem constata decât că nu trăim într-o societate liberă, cu lideri veritabili, care gândesc cu mintea lor și reușesc să coaguleze oamenii în jurul unor idei, proiecte de țară, valori.

  • @ mafalda, iei painea de la gura postacului de seviciu n,m si alte litere….multi nu vor intelege ironia….Ventrilocul Catzu nici nu mai stie cine il papuseaza….il tin sforarii in vitrina, are sprotzul si liniutele asigurate….a fost ordin sa candideze?…, s-a bagat, e ordin sa numeasca pe cineva? Semneaza…., trebuie sa aloce cuiva bani, se executa….tare ar fi ca zombilica sa le dea teapa dupa ce se alegeare sef,…la tepe se pricepe, ia ars si pe americani….

  • Lasă limbile, zii cum reformează PNL-15% Constituția, că ar fi foarte interesant?!

  • mastrioani nu stii cum poate fi revizuita constitutia in proiectul propus de Citu ce are ca durata cel putin 7 ani si o tiruca ? te rog nu mai citi doar titlul

  • mastroiani fa si tu o alternanta limbanas naslimba sa ai si tu o satisfactie

 5. Catzule o mie de vorbe nu fac cat o virgula pe hartie….
  Sa vdem si ceva actiune ca din ianuarie si pana acum doar vorbe, vorbe, vorbe….

 6. Fara PeNaLi in functii publice n-a incaput in programul PeNaL Citu? Le lua fata la useristi si dubla scorul partidului :))

 7. A vazut ce realizari are catu. Promite orice doar sa castige, catu este ponta 2 – un j3g de om!

 8. unii sunt in PNL pentru ca i-a luat Orban de la PSD
  unii sunt in PNL de cand a fuzionat PDL
  unii sunt in PNL pentru smenuri, gen chelnerite, animale politice , chirica, romsilva, alexe, grinda, …..

 9. In noul articol cu CV prezentat de Libertatea apare „Civil Status: Married”, deci a fost casatorit si a divortat? Nu se mai opresc dezvaluirile despre omul asta!

 10. PALAVRE pentru postacii cu memorie de găină.
  Mai ieri a pus un EXPERT la Ministerul de Finanțe.

 11. Lumea se schimbă, mentalitățile se schimbă, doar votanții PSD rămân cu urme de comunism pe ei. Din partea poporului Român chem toți pupători de moaște și alte specimene să se abțină la vot minim 10 ani. Vă stă mai bine ca postaci și comentatori, decât puternici votanți cu 2iq in cap.

 12. Hai, olteanulul meu!

  • De la noi a pierdut 2 voturi PNL și orice candidat ar avea in 2024 la președinție. Dacă atat ii duce capul sa susțină un om cu închisoare la activ/țepar/cu CV falsificat atunci sa nu se mire ca vor pierde toate alegerile din 2024.

  • te-ai trezit recent din somn ?

 13. VINEREA nu e program scurt la Stat?

 14. O fanfaronadă Câțeasca grețoasă.

 15. Cu intrarea in spatiul Schengen îi minte pe romani din 2014 suplinitorul. Acum vine si asta aflat sub aburii alcoolului cu aceeasi minciuna ponosita.

  • Cand o sa ne spuna Citu ca intrarea in spatiul Schengen depinde de baza de date de la Evidenta Populatiei care nu mai stiu daca mai tine de administrarea celor din MAI.
   „În vederea îndeplinirii prerogativelor Direcţia de Evidenţă a persoanelor colaborează cu celelalte structuri ale primăriei, ale Ministerului Afacerilor Interne şi cooperează cu autorităţile publice, precum şi cu persoane fizice şi persoane juridice, pe probleme de interes comun, potrivit prevederilor actelor normative în vigoare.”

  • nu ti-ai curatat paltonul tot rupt in coate esti ?

 16. Wow!!
  Documentul bate chiar si aburelile din maretul Progarm de guvernare al PNL Orban 1 sau Programul de guvenrare PNL Orban 2 sau Programul PNL de la alegerile din Decembrie 2020 sau maretul Program de guvernare al aliantei 2020-2024!!
  Astia care au scris bazaconiile din Motiunea lui Zombilica tepar penal ajungeau celebri, mai celebri decat Christian Andersen sau Fratii Grimm, daca scriau POVESTI!!!
  Auzi: „apropierea de Euro”!
  Zombie, cam la CE DISTANTA ne „apropiem”?
  De Ani-Lumina sau mai mult!!??

  Sau: „digitalizarea ANAF, recuperarea prejudiciilor din infracţiuni şi sporirea încrederii în instituţiile statului.”
  Sa le luam pe rand, Zombie si echipa de minciuni sunt maestri la asa ceva:
  1. Digitalizarea ANAF a fost PROMISIUNEA lui Zombie din Ianuarie 2020 cand era Minsitru de finante; cand credeti ca urma Zombie sa TERMINE Digitalziarea ANAF, ia uite „minunea” neintamplata:
  8 Ianuarie 2020: Florin Citu: „Florin Cîțu: Vreau informatizarea ANAF până la jumătatea lui 2020.”
  ANAF nu e informatizat nici AZI, Informatizarea ANAF este OBIECTIVUL Principal al Ministerului de Finante in Programul de guvernare al aliantei 2020-2024, si masura NU are TERMEN!!!
  2. RECUPERAREA prejudiciilor din Infarctiuni.
  Cine l-a impiedicat pana azi, de 2 ANI de cand PNL e la osul de ros iar el a fost Minsitru de finante?!
  EXEMPLU: Dan Voiculescu
  G4media, 29 Martie 2021: „Fiscul a recuperat de la Dan Voiculescu în dosarul ICA sub jumătate de milion de lei, în mai mult de 2 ani.
  Astfel, statul NU a recuperat decât 8,4 milioane de euro dintr-un prejudiciu de PESTE 60 de MILIOANE de euro, în mai bine de 6 ani și jumătate de când Voiculescu a fost condamnat definitiv.”
  3. ” sporirea încrederii în instituţiile statului.”
  Zombie, pana la CAT sa „sporeasca” increderea in Institutiile statului, de la 5% la 6% ar fi suficient!!????
  Nici o sansa, cand vad Sondajele la CATA INCREDERE au romanii in penalul tepar Zombilica, prevad esec total, vorbarie goala!

  Zombilica, esti cel mai „performant” Premier, la minciuni si aburekli, depasesti pe oricare Premiir din ’89 incoace, nu ai egal, recunsoc sincer!!!
  Restul aburelilro sunt pe acelasi calapod: minciuni, minciubni niar realitatea e ZERO!!
  ZERO realizari, ZERO reforme, ZERO Zombilica penal si tepar si falsificator de CV!
  Si cine stie….

  • Hai spune daca stii… cat castiga un membru care lucreaza in comisia pentru trecere la euro? Ca doar munca la stat nu e gratis! Si ar trebui sa fie si informatie publica. Dancila cand era PM era conducatoarea acelei comisii. Citu ce e?
   Citu oare stie ca vor sa mute ANPC din subordinea Guvernului in cea a Parlamentului. Stie de ce? pentru ca ANPC e masura increderii cetatenilor in guvern

  • Cea mai tare minciună e aia cu Constituția!!

  • mastroiani te-ai prafuit mai draga

 17. Au început drogați și alcoolicii să promită ce nici ei nu cred doar pentru a ajunge la ciolan o fac și după aceea de fraierime îi doare în sex

 18. Cine e de acord cu moțiunea asta înseamnă că e cu capul! Amețitul a pus în moțiune numai lucruri imposibile într-o țară ca Romania!

 19. Deci, de la guvernare anticorupție am ajuns la o nouă privatizare în masă, citiți-i moțiunea. Nu va mai exista corupție căci totul se va legaliza, iată soluția lui Cîțu la problema corupției.
  Cîțu e de încredere că așa va face: tac’su deja a salvat din ghearele statului câteva zeci de hectare de pădure în zona Voineasa, iar funcționarii ineficienți care l-au încurcat au fost „reorganizați”.
  La fel, în SUA s-a lovit de persecuțiile unor alți funcționari care au intervenit în calea libertății omului Cîțu.
  Acum înțeleg susținerea surprinzătoare de care s-a bucurat din partea unui alt eliberator de active de sub tirania statului – dom’ profesor Voiculescu.
  Un infractor condamnat e și omul potrivit să opereze o privatizare în masă și să fie susținut de alt infractor și televiziunile lui.
  El nu vrea să ne scape doar de moștenirea comunistă, dar nu-l mulțumește deloc nici cea anterioară comunismului, tot etatistă. Vrea refondarea statului, ce mai! Are anvergură, are credibilitate.
  Traducerea frazei „Furnizarea cadrului instituţional necesar producţiei private eficiente a unor bunuri şi servicii aflate astăzi în sarcina statului” este următoarea: privatizarea învătământului, a sănătății și – cine știe – poate și a menținerii ordinii.
  Dar să le zică dom’ Cîțu concret românilor ce vrea să mai privatizeze, afară de păduri cu care a început Cîțu ăl’ bătrân. Resursele subsolului? Plajele? Căile ferate? Metroul? Tot?

  • ba da destept te facu ? totul trebui privatizat , bravos ai inteles

  • WOW, omul e dus rau cu acpul iar cei care il sustin in nebunia lui si ii sunt YES MAN-i il ingroapa incet incet cu mare talent!
   Se vor dezice de el, cand marele PNL se va prabusi la urmatoarele alegeri!
   Cu cele 2 Dosare din SUA si cu cele 8 luni de guvernare a coalitiei + 1 An ca Minsitru de finante, Romanii s-au lamurit deplin ce hram poarta penalul tepar falsificator de CVuri Zombilica Citulica!
   Sondajele sunt relevante, la fix!
   Asa era fostul PDL, se prabusea continuu in sondaje, iar ei ne abureau cu „investitiile” Elenei Udrea pe coclaurii Romaniei, „investiti” care urmau sa ne fericeasca precum ale lui Zombie penalul tepar!
   S-au dus fix in prapastie, disparand ca partid mare in 2012, cand au luat 12% din voturi!
   Doar lipeala la PNL, mizerie de acelasi calibru, i-a salvat, altfel azi nu mai existau!

  • ti-a luat vintul palaria si ai ramas cu capul gol ?

  • @n
   Iar PNL susține acum jaful național 2.0 – vă e fomică rău, nu?
   Practic sună a program Patriciu, mai venise ăla cu propuneri de acest gen, un alt eliberator de active de sub tirania statului căruia i s-a terminat norocul în afaceri odată cu afacerile cu statul.
   În linii mari se terminase privatizarea întreprinderilor de stat și începuse să fie secetă: nu mai era mare lucru de furat, doar fleacuri de-alea de 10% la achiziții și ceva pe la retrocedări, dar nicidecum nu se mai fura regește ca până atunci. Și atunci au început ideile lui Patriciu, care totuși nu s-au materializat până acum.
   Ciumații galbeni recunosc iată pe față că n-au o problemă cu furtul din avutul public și cu liderii infractori, ca cel de mai sus, ba nici asocierea cu dom’ profesor nu-i supără.

 20. e clara treaba…cartu partu va continua sa protejeze coruptia ca e asuprita vezi doamne nu pot fura in liniste USL renaste la anu ca au fonduri de la ue ce trebuie redirectionate unde trebuie

 21. Exact ce cerem de 32 de ani, exact ce ni s-a promis de 32 de ani, exact ce nu s-a relizat de 32 de ani.
  Succes! Poate de data asta se intimpla!
  Speranta nu moare niciodata.

 22. Programul lui K-K-ztu e foarte scurt: prieteni evazionisti in posturi de incredere, bullshit la greu, droguri si femei. Si dupa ce a scris sutele de pagini de program, hai la o liniuta, ca deh, mai oboseste omul.

 23. Aia cu revizuirea constituției e minciuna pe față.
  De unde strânge Câțu 2/3 din parlament când deja a făcut praf PNL.
  E deja înfricoșător să mă gândesc cum poate un penal sa se gândească la revizuirea constituției!

  • Ba tu esti nating ? e o parte a unui plan de pus in practica in urmatorii 7 ani in care Citu guverneza tara impreuna cu usr si udmr in primii trei ani si apoi doar in coalitie cu usr inca 4 ani , sau tu crezi ca se face totul peste noapte , tot ce nu au facut altii in 31 de ani .

  • Restul sunt tot minciunI!
   Nici o sansa sa fie altfel in politica romaneasca!
   Teparul asta penal NU va face nimic, intrebarea e: USR PLUS chiar vrea sa se prabuseasca, isi fac un plin de guvernare, apoi dispar?!
   Asta le-o fi socoteala?!
   Ca la cum „merge” coalitia in GOL total de 8 LUNI, nu vad nici o sansa ca macar 1 REFORMA sa fie facuta!
   NU a iesit nici un Minsitru sa detalieze Reforma in doemniul lui, dimpotriva, nici la amenintarile lui Zombie NU au iesit(cu 2 exceptii!) sa prezinte Executia bugetara!
   Nici macar atat!!!
   NU au prezentat Planurile de reforma a Companiilor de stat, acolo jaful BANILOR PUBLICI, cum il numea chiar Zombie, continua in voie!
   NIMIC, ZERO, cu nimic altfel decat PSDragnea!
   Doar minciuni, marca PSDragnea, PNL=PSD=aceeasi mzierie!
   Iar UDMR = balamaua care decide in mareata coalitie, asa va fi si de-acum incolo, INTERESELE UDMR nu pot fi atinse, altfel coalitia dispare!
   Daca mai rezista 1 An, la anul in sondaje PNL va scadea sub 15%!!!!!
   Succes, Zombilica pe drumul pierzaniei liberale, sustinatorii tai majoritate fosti PDListi au „experienta” pierzaniei, te duc ei pe drumul sigur!

  • ba lili esti tot atit de natoata ca bamblecul de pictor ?

  • @n
   7 ani!!!
   Fumezi caCâțu!
   La #echipa câștigătoare folosiți toți același neuron!
   Doamne ferește!

  • mergi debate matanii ca si asa esti habarnist

  • @n
   Același comportament superior, arogant și primitiv al celui mai mare susținător USL, Rareș Bogdan.
   Sunteți deja istorie și habar nu aveți!

 24. Mi-am pierdut timpul si am citit Motiunea lui Zombie!
  Vom face si vom drege, liberalismul vindeca orice, liberalismul leac pentru bolile Romaniei!!!
  Vorbe goale, pariez ca dupa ziua de azi, NICI 1 liberal cu Zombie in frunte NU se va mai uita la acele vorbe goale!
  E un document triumfalist, cum era Programul de guvernare al PSDragnea din 2016, ala cu Titlul mobilizator: „INDRAZNESTE SA CREZI in Romania”!
  NU mai exista pe Site-ul PSD nici urma, evident, l-au sters PSdeii imediat ce-a plecat Dancila, dar exista diferite momente cu Dragnea si sustinatorii facand propaganda triumfalista fix ca Zombilica!
  Noi avem acasa, le-am pastrat in mod intentionat, 2 Ziare de campanie ale PSDragnea cu titlul: „INDRAZNESTE SA CREZI IN ROMANIA”!, am spus de la inceput ca PSDragnea va avea soarta pe care au avut-O!!!!!
  Cu nimic altfel nu arata Zombie cu lingaii care il sustin fata de Dragnea si lingaii lui din 2016!

  „Indrazneste sa crezi” ca minciunile lui Zombie sunt tot minciuni, ca ale lui Dragnea!!!

  De 30 de ani acesti mincinosi fac Programe de guvernare, fac Programe politice sau Motiuni, 9cum se numeste asta!) si TOATE, absolut TOATE, sunt numai si numai MINCIUNI uitate si aruncate la gunoi, MINCIUNI pe baza carora, insa, ei primesc VOTUL Cetatenilor care ii VOTEAZAfix pentru acele PROMISIUNI, viitoare MINCIUNI, NU ca sa faca ei ce vor DUPA vot!
  De 30 de ANI se intampla.. pana cand??!!!

 25. Infractorii de la putere, fac constituție și legi in favoarea lor!

 26. Multe de schimbat

  • asa este , dar fara un vot oferit ultra majoritar usr si pnl- citu totul ramane pe loc. ati vazut ce a facut orban

 27. Iar a tras ceva tare, din motiunea aia cel putin 3 puncte sunt povesti de campanie, Constitutia cu 18% mai greu, pentru asta trebuie consens nu parteneriat cu cucpendula de la Cotroceni, e nevoie de 2 treimi, deci anulat, desfiintarea SIJ daca vrea UDMR, iar treaba cu intrarea in Schengen de la Base incoace tot auzim povestea iar de la cucpendula parazitul de la Cotroceni o auzim din 2014, deci pârtule nu mai consuma

 28. Voi toti Pnl-isti si USR ISTI sunteti niste trădători de țară. Iar Catu un handicapat drogat!