G4Media.ro

„Moștenirea” lui Cîmpeanu: Proiecte de legi cu dedicație pentru plagiatori / Legile…

Sorin Cimpeanu la Universitatea Ovidius din Constanța / Foto: Universitatea Ovidius din Constanța

„Moștenirea” lui Cîmpeanu: Proiecte de legi cu dedicație pentru plagiatori / Legile servesc interesele ilegitime ale rechinilor imobiliari, fabricilor de meditații și rectorilor / Degringoladă totală pentru Evaluarea Națională

Moștenirea pe care ministrul Educației demisionar Sorin Cîmpeanu o lasă educației și viitorului ministru este un an școlar care se va desfășura fără teze și fără medii semestriale – fără ca profesorii să fi fost formați să predea altfel, cu elevii de clasa a VII-a în degringoladă totală cu privire la examenul pe care îl vor susține la anul la finalul gimnaziului, cu inspectoratele cu contracte pe masă pe care le vor și audita și cu două proiecte de legi împănate cu interese ilegitime ale rechinilor imobiliari, fabricilor de meditații, patronilor de afterschool și rectorilor, arată o analiză Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu – traseist trecut prin ALDE, Pro România și PNL, a demisionat joi seară din guvern după acuzațiile aduse de jurnalista Emilia Șercan că și-a plagiat o operă științifică, dar și după criticile dure legate de proiectele legilor educației.

Potrivit surselor Edupedu.ro, în spatele demisiei ministrului Educației se află o decizie luată de la Cotroceni de către președintele care luni ar fi trebuit să deschidă primul an universitar de la aprobarea proiectului România educată în plin scandal de plagiat la adresa ministrului său al educației, alături de care ar fi trebuit să se afișeze în universitățile care își încep oficial cursurile.

Luni debutează primul an universitar care cu Cîmpeanu în fotoliul de ministru s-ar fi desfășurat sub auspiciile celui mai mare scandal de plagiat de până acum: nu doar premierul Ciucă are un plagiat pe masă, dar și ministrul educației Sorin Cîmpeanu.

Și dacă în cazul lui Ciucă am văzut o desfășurare de forțe în justiție pentru oprirea analizei oficiale a plagiatului, în cazul lui Cîmpeanu am văzut blocadă aproape totală în media cu privire la relatarea plagiatului său.

Sorin Cîmpeanu și-a preluat cel de-al doilea mandat pe 23 decembrie 2020 în Guvernul Cîțu. Acest mandat este marcat de afacerea de plagiat care i-a adus demisia și de cele două proiecte de legi ale educației pe care le-a lansat în dezbatere în vara 2022, sub egida proiectului prezidențial România Educată. Proiectele de lege aspru criticate de specialiști pentru articolele care propun amnistierea plagiatorilor, prescrierea plagiatelor, eliminarea limitelor mandatelor pentru rectori, eliminarea obligativității Evaluării Naționale și introducerea de examene cu subiecte proprii la Colegiile Naționale, desființarea inspectoratelor și înlocuirea lor cu structuri conduse de secretari de stat și subsecretari de stat care ar fi avut mandate strict pe perioada mandatelor miniștrilor educației – rămân cu statut nedefinit după plecarea sa din funcție, fiind finalizată perioada de dezbateri, fără ca Ministerul să fi publicat variantele care au reieșit din discuțiile publice.

Dincolo de propunerile legislative, Sorin Cîmpeanu a eliminat tezele anul acesta școlar, a împărțit anul pe module în loc de semestre, cu o singură medie înaintea vacanței școlare. A devansat începerea școlii la 5 septembrie 2022, fără să crească însă numărul de zile de școală care fusese obiectivul anunțat pentru scurtarea vacanței de vară 2022.

Prin „calibarea subiectelor” și simplificarea programelor pentru examene, măsuri puse pe seama școlii online din pandemie, a adus rata de promovare de la Bacalaureat 2022, respectiv cea a notelor peste 5 la Evaluarea Națională 2022 la maximele ultimilor 12 ani.

În timpul mandatelor deținute de Anisie și Cîmpeanu, România s-a numărat printre țările europene unde elevii au mers cel mai puțin la școală, pentru predare față în față, în pandemie, duăp cum a arătat un raport al rețelei europene Eurydice.

Citește tot articolul pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Demisia asta e un simbol: e simbolul victoriei profesionistilor impotriva plagiatorilor, a hotilor din politica romaneasca!
  O femeie profesionista a reusit sa „dovedeasca” un plagiator, felicitari Emilia!

  Dl prezident Haos merge luni la deschiderea anului universitar?!
  Sper sa mearga la fabrica de diplome Spiru Haret, cea mai „perfomanta” dintre fabricile de diplome din Romania, care tiparesc pe banda rulanta Diplome ce umplu CVurille politrucilor analfabeti!!!!!

 2. Un mare papagal. A facut o brambureala maxima in tot sistemul. Cea mai mare mizerie a fost cea cu anul scolar ( cica il facem mai lung dar de fapt mai scurt) urmata de mizeria examenelor la licee care sa umple buzunarele diversilor profesori din jurul PNL.

 3. Eu zic sa nu ne facem iluzii dupa demisia lui Sorin Campeanu: va gasi monstruoasa coalitie PSD-PNL-UDMR un „alt” Sorin Campeanu care va face praf Educatia copiilor nostri!
  Nu va faceti iluzii ca vom vedea REFORME reale, asa cum promite Programul de guvernare al coalitiei in domeniile cheie ale statului roman: Educatie Sanatate, Reforma Administratiei publice…
  Nici o sansa, Programul de guvernare e deja ingropat, nu-l mai pomeneste nimeni din coalitie…
  Pana la viitoarele alegeri din 2024 NU vom mai auzi pronuntate cele 3 cuvinte: Program de guvernare”!
  In 2024 o sa curga cu Programe de guvenrare si cu promisiuni mincinoase, 4 randuri de alegeri vom avea promisiuni berechet, iar REALIZARI ZERO!!!!

  • Dna Ligia Deca, de 8 AN(I Consiliera prezidentului Hoas pe Educatie?!
   Ce a FACUT cucoana asta timp de 8 ANI acolo eu nu imi pot imagina, 8 ore pe zi, oare ce-a FACUT cocoana consilier?!
   Am mai scris asta!
   Ca proiectul prezidential Romania Educata al dlui Haos, „conceput” cu ajutorul dnei Ligia Deca, e o poveste SF, cuvinte goale pe hartie!!!
   Rezultatul va fi un mare NIMIC, nici o SCHIMBARE in BINE a Sistemului de Educatie din Romania, vad clar de 1 An balbele pompieristice ale ministrului Sorin Campeanu!
   NU e loc de PROFESIONISTI intr-un Guvern condus de plagiatorul Nicolae Ciuca si colcaind de plagiatori habarnisti in inaltele functii de Minsitri si Secretari de stat, toti cu Doctoratele plagiate!!!

  • Integritatea sau profesionalismul n-au ce cauta in PSD sau PNL. Orice om normal cunoaste aceste lucruri, nu ar accepta niciodata sa intre in show-ul asta ieftin.
   In PSD si PNL ai sanse de succes doar daca esti hot, ticalos sau corupt.

 4. Ați votat PSD 30%, PNL 25%, deci nu vreți Educație, indiferent ce spuneți. La vot se vede cât de ticăloși sunteți de fapt.

  • Istericule, cu cine te cerți, majoritatea cititorilor G4media nu votează USL-ul.

   La subiect, ce bine că am scăpat de s.t.r.i.g.o.iul ăsta plagiator , mă lua depresia când îl vedeam prin presă.

 5. Le trebuie multi prosti sa ii voteze. Multi prosti reprezinta o povara pentru stat. Fie vor fi asistati, fie vor fi angajati cu salarii de mizerie, fie vor pleca. Dar vor vota cu amandoua mainile USL.