G4Media.ro

Moșteanu (USR) despre intrarea în Schengen cu aeroporturile: Praf în ochi pentru…

Sursa foto: CNAB

Moșteanu (USR) despre intrarea în Schengen cu aeroporturile: Praf în ochi pentru români / E obligația guvernului să fie transparent în privința negocierilor cu Austria pe tema migrației

Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR, a criticat luni anunțul premierului PSD Marcel Ciolacu cu privire la aderarea parțială a României la Spațiul Schengen cu aeroporturile. Moșteanu a spus într-un comunicat că acceptarea unei aderări limitate, care permite doar eliminarea controalelor la aeroporturi, este ”insuficientă și echivalează cu praf în ochii românilor”.

„România merită o aderare completă în Schengen. Este inacceptabil să se ridice doar granițele aeriene, în timp ce șoferii de camioane români continuă să stea la cozi interminabile la granițe, în timp ce românii care vin din Europa să-și vadă țara de sărbători stau cu orele la graniță, în timp ce exportatorii noștri pierd bani cu fiecare livrare care pleacă spre Europa”, a declarat Ionuț Moșteanu.

Purtătorul de cuvânt al USR a cerut și transparență în ceea ce privește negocierea cu Austria pe tema migranților ilegali, după ce ministrul de Interne de la Viena a spus că România și Bulgaria ar trebui să preia sirieni și afgani care au cerut azil în Austria.

„Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu au obligația să continue negocierile pentru intrarea completă a României în Schengen. Nu să accepte să se umilească în fața guvernului austriac, în timp ce anunță victorios un eșec. Vom continua să pierdem miliarde de euro dacă nu se deschid și frontierele terestre pentru țara noastră. Este obligația guvernului să fie transparent în privința negocierilor cu Austria pe tema migrației. Condițiile impuse nu pot fi acceptate fără o dezbatere națională”, a spus Moșteanu.

USR i-a mai cerut lui Marcel Ciolacu să arate un plan concret pentru aderarea completă a României la Schengen, atât pe cale terestră, cât și aeriană.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Oare ce a negociat domnul Emil Hurezeanu?! …Părea un om onest…

  2. Total de acord cu pozitia lui Mosteanu. Problema cea mai serioasa o constituie numarul posibil ridicat al migratilor ilegali trimisi in Romania. Putem ajunge, cu Bulgaria, o „Rwanda” a Europei, unde se trimit migrantii indezirabili, precum containerele cu deseuri.

  3. Nu conteaza ce vor romanii, Bulgaria prin presedinttelei ei a spus clar, nu vrem Air Schengen, vrem tot sau nimic! Si cand te gande.sti ca batu.tii in cap voiau decuplar.ea de Bulgaria. Singuru.l care a vb la tv zilele astea din europarlamen.tari legat de spatiu terestru, a fost R.Bogd.an care a spus clar ca deja asta se negocia.za. In rest…prefe.ra praful de pe tob.a si cam atat.