G4Media.ro

Moscova recrutează nepalezi pentru a lupta în Ucraina / Poliția din Nepal…

Sursa foto: Ministry of Defense of the Russian Federation (eng.mil.ru)

Moscova recrutează nepalezi pentru a lupta în Ucraina / Poliția din Nepal a reţinut 10 persoane suspectate că ar fi trimis tineri în armata rusă

Poliţia din Nepal a reţinut 10 persoane despre care afirmă că au cerut tinerilor şomeri sume uriaşe de bani pentru vize de călătorie, apoi i-au trimis pentru recrutare ilegală în armata rusă, a declarat miercuri un oficial, relatează Reuters, citată de News.ro.

Nepalul a cerut Moscovei în această săptămână să nu-i mai recruteze cetăţenii în armata rusă şi să trimită înapoi acasă orice soldat nepalez din forţele sale armate, după ce şase dintre cetăţenii săi care servesc în armata rusă au fost ucişi. Nepalul, ţară care se află între China şi India, a cerut Rusiei să despăgubească familiile cetăţenilor nepalezi ucişi.

Şeful poliţiei din districtul Kathmandu, Bhupendra Khatri, a declarat că 10 persoane se află în custodia poliţiei după ce au fost reţinute în ultimele zile în urma unor ponturi. „Discutăm cu avocaţii guvernului despre acest caz şi îi vom prezenta în faţa instanţei”, a declarat Khatri pentru Reuters. El nu a precizat când vor apărea în instanţă.

Khatri a declarat că deţinuţii au taxat în mod ilegal fiecare persoană cu până la 9.000 de dolari şi i-au trimis în Rusia cu „vize turistice”, în principal prin Emiratele Arabe Unite. Ei au fost apoi recrutaţi în armata rusă. „Este un caz de trafic de persoane, crimă organizată”, a adăugat Khatri.

Soldaţii nepalezi, numiţi Gurkha, sunt cunoscuţi pentru curajul şi abilităţile lor de luptă şi au servit în armatele britanică şi indiană după independenţa Indiei în 1947, în baza unui acord între cele trei ţări. Nu există un astfel de acord cu Rusia.

Milioane de nepalezi sunt angajaţi în activităţi civile – în principal ca muncitori în industrie şi pe şantierele de construcţii – în Coreea de Sud, Malaezia şi Orientul Mijlociu.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Rusia mai are o arma.ta formata din ciurucuri puscariasi si gun0aie umane care ucid civili si fura tot ce gasesc.

  2. Rusia mai are o arma.ta forma.ta din ciurucu.ri puscariasi si gun0aie umane care uc!d si vi0leaza civili si fura tot ce gasesc. Rusia a aratat ce este cu adevarat: o hoarda de barbari betivi, vi0latori hoti si cr!minali fara niciun viitor. Asa au fost dintotdeauna si asa vor ramane mereu „traditioanli” ca si lingurarul Semiom care mimeaza iubirea de patrie pentru ruble.