G4Media.ro

Moscova asigură Washingtonul că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare…

Sursa foto: Kremlin.ru

Moscova asigură Washingtonul că nu sunt motive de îngrijorare privind navele militare ruse din Cuba

Preşedinţia Rusiei a afirmat joi că nicio ţară – inclusiv SUA – nu are motive de îngrijorare privind prezenţa în Cuba a unor nave militare ruse, în cadrul unui exerciţiu, transmite Reuters, transmite Agerpres.

Întrebat despre presupusa nervozitate provocată la Washington de posibilitatea transferului de personal militar rus în Cuba, sau chiar de crearea unei baze militare a Rusiei în insulă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că astfel de exerciţii sunt o practică obişnuită.

„Este o practică normală pentru toate statele, inclusiv pentru o mare putere maritimă ca Rusia. Deci nu vedem niciun motiv de îngrijorare în acest caz”, a spus el.

În portul Havana au sosit miercuri submarinul cu propulsie nucleară Kazan, navigând la suprafaţă, cu echipajul pe punte, şi fregata Amiral Gorşkov ale marinei militare ruse. Navele efectuaseră exerciţii de tragere cu rachete „de precizie ridicată” în Atlantic.

SUA şi Cuba au apreciat că evenimentul nu implică nicio ameninţare, însă potrivit Reuters este vorba de o etalare a forţei Rusiei în contextul tensiunilor tot mai puternice legate de războiul din Ucraina. Ministerul de Externe cubanez a afirmat că navele respective nu sunt echipate cu arme nucleare, fapt confirmat de oficiali americani.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, a afirmat că nu există nicio dovadă privind transferul în Cuba al unor rachete ruseşti, însă Statele Unite îşi vor menţine vigilenţa.

Joi, ministrul rus de externe Serghei Lavrov urma să discute cu omologul său cubanez Bruno Rodriguez Parrilla, a informat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Mvai, sunt convins ca americanilor le tremurau chilotii pana sa le dea rusii „asigurari”…orcii astia incearca sa demonstreze ca inca sunt relevanti in sfera geopolitica.

  2. Mare putere maritimă 😂 😂 😂 Ei de abia se descurca in Marea Neagra.